Kronprins Frederik har de sidste par dage set og oplevet meget på sin tur til Japan.

Alligevel blev det en 37-årig dansk kvinde, der gjorde Frederik mundlam.

Til afskedsreception onsdag eftermiddag på den danske ambassade i Tokyo hilste kronprinsen på en række inviterede danske og japanske gæster. Og blandt dem var en gammel flirt fra Århus.

- Jeg bliver nødt til at fortælle dig en sjov historie. Vi har mødt hinanden før, lød det fra 37-årige Ulla Kofoed, da hun fik lejlighed til at trykke Frederiks hånd.

- Vi har mødt hinanden før. Det er mange år siden, da vi begge var unge og boede i Århus, fortsatte hun og fortalte, at hun sammen med et par veninder var på diskotek og flirtede med et par mænd, som de hurtigt fandt ud af var kronprinsens livvagter.

- Du stod ud på dansegulvet, og vi skyndte os alle sammen derud og dansede skiftevis lidt ind i dig, grinede hun, mens hun gned sin arm op af hans for at demonstrere, hvordan hun flere år siden havde flirtet med ham.

Også Frederik grinede, mens hun fortalte anekdoten. Dog på en mere akavet måde. Og han nåede ikke at fremstamme andet end et hurtigt ’sjovt, sjovt’, inden kvinden var på vej videre, og den næste gæst i køen var klar til at hilse på.

- Jeg blev simpelthen lige nødt til at fortælle ham det. Men det gik så stærkt, for jeg var bange for, jeg blev smidt væk, fortalte Ulla Kofoed efterfølgende til bt.dk.

Ifølge hende fandt episoden sted for 15-17 år siden. I dag er hun designer og bor i Tokyo med sin mand og børn og er meget begejstret for at gense kronprinsen igen.

- Han er stadig utrolig lækker, grinede hun og indrømmede, hun var lidt skuffet over, hun ikke fik tid til at tale lidt længere med ham.

- Jeg ville gerne have sagt, at vi er meget stolte af ham herude, fordi han viser sin interesse, fastslog hun.

Kronprinsen har været på uofficielt besøg i Japan siden i mandags. Årsagen til besøget er for at vise sin sympati efter jordskælvet og tsunamien, der ramte landet for tre måneder siden. Han rejser tilbage til Danmark, Mary og børnene torsdag morgen.