Var du en af de heldige 433 gæster ved Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary’s bryllupsmiddag på Fredensborg slot tilbage i 2004, som fik en helt speciel gave af brudeparret? Ikke? Så er der godt nyt ifølge Her og NU.

Én af de 433 gæster har nemlig sat det såkaldte ’erindringshjerte’, som er et hjerte i porcelæn udsmykket med kronprinsparrets monogram og datoen for deres bryllup, til salg hos en antikforretning i København.

Det er Lundin Antique, som har fået indleveret hjertet og sat det til salg for 6.000 kr. Men du skal skynde dig. Lige som BT træder ind i hos antikforretningen tirsdag middag, rejser Dennis Nielsen hos Lundin Antique sig bag disken med dårlige nyheder for eventuelle købere.

»Jeg tror sgu lige, at jeg har solgt den,« siger han til BT, men understreger, at intet er solgt, før pengene er blevet overført.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hjerte af porcelæn fra Frederik og Marys bryllup sat på auktion. Hjertet blev givet til alle gæster ved bryllupet.
Hjerte af porcelæn fra Frederik og Marys bryllup sat på auktion. Hjertet blev givet til alle gæster ved bryllupet. Foto: Hans Peter Madsen
Vis mere

Lundin Antique sælger hovedsageligt porcelæn fra Danmark og gerne af den kongelige slags. Men selvom porcelænshjertet har en speciel historie, har det ikke fået nogen fremtrædende plads i forretningen. De første fem minutter går med at lede efter porcelænshjertet i virvaret af mindeplatter, sølvtøj og egnsfigurer.

Ifølge Dennis Nielsen er det forskelligt, hvor lang tid der normalt går, før royale genstande bliver solgt. Men han oplyser, at såfremt erindringshjertet bliver købt af den, som har afgivet bud, bliver det til den fulde pris på 6.000 kr. Det er forretningen, som har sat prisen ud fra et skøn af, hvad andre royale ting er værd.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bagsiden af hjertet af porcelæn fra Frederik og Marys bryllup. Hjertet blev givet til alle gæster ved bryllupet.
Bagsiden af hjertet af porcelæn fra Frederik og Marys bryllup. Hjertet blev givet til alle gæster ved bryllupet. Foto: Hans Peter Madsen
Vis mere

»Der er folk, som synes, det er meget sjovt, og der er nogen, som har kigget på hjertet, men det er jo en speciel ting, så det er spørgsmålet, om man vil bruge 6.000 kr. på det,« siger Dennis Nielsen hos Lundin Antik.

Ifølge Her & Nu kunne man i tv-udsendelserne 'Dronningens slotte' se, at dronning Margrethe holder så meget af sit hjerte, at hun har det liggende på sit skrivebord i arbejdsværelset på Fredensborg Slot.

BT venter i øjeblikket på svar fra Kongehuset om salget af erindringshjertet.