Kronprinsparret mindes ofrene for terrorangrebene 11. september 2001 ved et officielt besøg i New York.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Intet besøg i New York uden Ground Zero Memorial. Heller ikke for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, som sætter deres nordiske kolleger stævne ved det nye monument på Manhattan.

Denmark - Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary


Sammen med det svenske kongepar, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, og Norges kong Harald og dronning Sonja skal de fredag mindes de 2605 mennesker, som døde, da terrorister fløj ind i World Trade Centers tvillingtårne 11. september 2001.

Også Finland og Islands præsidenter, Tarja Halonen og Òlafur Ragnar Grimsson, deltager i højtideligheden, som markerer 10-året for angrebene.

Kronprins Frederik og Mary ankom tidligere på ugen til New York for at at deltage i et dansk erhvervsfremstød "Creative and Healthy for Life". Det skal sætte fokus på Danmarks position inden for digitale løsninger på sundhedsområdet og samtidig skabe opmærksomhed om dansk kreativitet inden for design, mode og mad.

I en pressemeddelelse siger den danske generalkonsul i New York, Jarl Frijs-Madsen, at fremstødet skal bane vejen ind på det amerikanske marked for 20 danske virksomheder.

- Dette vil brande Danmark som et innovativt og kreativt land her på verdens største marked, siger han.

Under besøget kan den danske arkitekt Bjarke Ingels sole sig i kongerøgelse og det for anden gang i år. For nylig modtog han Kronprinsparrets Kulturpris, og i New York deltager kronprinsparret i den officielle åbning af hans nye kontor BIG på Manhattans vestside.

Kontoret skal lede tegnestuens nye byggeri af 600 lejligheder, kaldet West 57th- projektet, som er designet som en pyramide.

/ritzau/