Lyt til artiklen

Familiemedlemmer til faldne soldater deltog sammen med bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen, kronprinsparret og regentparret i en mindegudstjeneste i Holmens Kirke.

Stemningen var alvorlig og højtidelig, og rummet fyldt med samfundets spidser, da der i dag blev holdt mindegudstjeneste i Holmens Kirke i København. 

Blandt deltagerne var repræsentanter fra folketinget og ministre, deriblandt statsminister Lars Løkke Rasmussen, Birthe Rønn Hornbech og Helle Thorning-Schmidt.

Også kongefamilien var tilstede med kronprins Frederik i uniform og Mary i en diskret grå nederdel, sort blazerjakke og sort hat, og dronning Margrethe, der kom sammen med prins Henrik.

Mindegudstjenesten blev holdt for de faldne soldater i international tjeneste. Blandt andet har Danmark de seneste år mistet et stort antal unge mænd, der har været udsendte i Afghanistan. 

Frederik og Mary lyttede, udover en prædiken og en tale af statsministeren, blandt andet på at samtlige navne på de 91 faldne soldater i international tjeneste siden 1956 blev læst op.

Den 5. september vil fremover være en national flagdag til ære for Danmarks udsendte, hvor alle officielle bygninger i Danmark vil flage.

Efter mindegudstjenesten var der parader på Christiansborg Slotsplads for de soldater, hjemmeværns- og beredskabsfolk, der har været udsendt i det forgangne år og en reception på Christiansborg Ridebane.