Lyt til artiklen

Kronprinsparret gav en halv mio. til Tina Dickow. Årets Kronprinsparrets Kulturpris gik søndag til den danske sangerinde

Man kan med en vis ret sige, at Tinas Dickow ligner en mio. Oven i det vågner hun i morgen op med en halv mio. i håndtasken.

- En musiker, der virkelig vil høres. Det var blot én blandt mange rosende vendinger, som kronprinsen brugte til at beskrive Tina Dickows talent, da hun søndag aften fik overrakt Kronprinsparrets Kulturpris 2008 i Operaen på Holmen i København.

Ud over checken kan den århusianske sangerinde nu glæde sig over, at have kronprins Frederik med i den hastigt voksende fangruppe.

- Det kræver et særligt talent at skrive sange, der kombinerer den gode melodi og det spændende sprog med personlige og alment vedkommende betragtninger,« sagde kronprinsen i sin tale til Tina Dickow.

- Tina Dickow er en sangskriver, som har modet til at se det modsætningsfyldte og besværlige ved tilværelsen i øjnene, og som evner at formidle det i et ganske særligt og livsbekræftende tonefald, mange kan identificere sig med. Med en imponerende viljestyrke er det lykkedes hende selv at skabe sig en platform som optrædende i USA, Storbritannien og Tyskland og at blive en stjerne i Danmark, sagde kronprinsen til den 30-årige sangerinde.

Hun udsender om få dage et kommende tredobbelt bokssæt. Senere på året tager hun på næsten akustisk turné i Danmark, og giver en udsolgt koncert i Det Ny Teater.

Kronprinsparret uddelte desuden en velgørende donation på 250.000 kroner, som i går gik til Morgencafeen for Hjemløse, der ligger på Blågårds Plads på Nørrebro i København.

Tildliger har kunstneren Olafur Eliasson, instruktøren Per Fly og skuespilleren Sonja Richter modtaget prisen