Kronprinsfamilien er i disse dage på det første officielle besøg på Færøerne som samlet familie, og for kronprinsparret, der selv besøgte landet i 2005, er det helt særligt at være af sted med deres børn.

»Det er en fest at rejse med børnene, det er skønt at have sine børn med og både dele og opleve med dem og gennem dem,« forklarer kronprins Frederik, da kronprinsparret mødte pressen til interview lørdag i den færøske bygd Runavik.

»De siger ikke så meget, men den måde, de agerer på, er i sig selv en indikation til os på, at de har det rigtig godt, de ser nye ting og oplever nye steder,« tilføjer Kronprinsen.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary gav lørdag interview til den danske presse i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary gav lørdag interview til den danske presse i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kronprinsparret havde smil på læben under interviewet med den danske presse.
Kronprinsparret havde smil på læben under interviewet med den danske presse. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kronprinsfamilien indledte det officielle besøg på Færøerne torsdag morgen, og siden har der hver dag været et tætpakket program, hvor nogle aktiviteter har været mere børnevenlige end andre. Fredag besøgte familien den lille bygd Mikladalur med blot 24 fastboende, og her var især prins Vincent i hopla på klipperne.

Prins Vincent klatrede rundt på klipperne, da kronprinsfamilien fredag besøgte den lille bygd Mikladalur.
Prins Vincent klatrede rundt på klipperne, da kronprinsfamilien fredag besøgte den lille bygd Mikladalur. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kronprins Frederik fremhæver da også naturoplevelsen som noget af det, børnene har nydt.

»I går (fredag, red.) var det godt at se, at de gik til fjelds med deres far og mor, og de var først til toppen,« forklarer Kronprinsen, der altså som erfaren sportsmand måtte se sig slået af sine børn.

»Der var kun en, der fik lidt trætte ben undervejs,« tilføjer kronprinsesse Mary med henvisning til prinsesse Josephine, der ikke var med på det officielle billede, kongehuset har delt af familien på toppen.

Lørdag besøgte kronprinsfamilien Færøernes største virksomhed, laksefabrikken Bakkafrost, hvor børnene blandt andet lærte om lakseopdræt og så både levende og døde fisk – og det var også lidt af en oplevelse.

Prins Vincent, prins Christian og prinsesse Josephine ser på fisk ved Bakkafrost.
Prins Vincent, prins Christian og prinsesse Josephine ser på fisk ved Bakkafrost. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Prins Christian var vild med fiskene.
Prins Christian var vild med fiskene. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Nu er de væk fra skole et par dage hjemmefra, men de lærer i virkeligheden rigtig meget ved at være her,« siger kronprins Frederik.

På Bakkafrost var det prins Christian, der fik æren af at løfte den store laks, og der er da heller ingen tvivl om, at han har haft en større rolle under det officielle besøg end sine mindre søskende.

Prins Christian poserer med en laks på Bakkafrost.
Prins Christian poserer med en laks på Bakkafrost. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Prins Christian ser på fisk ved Bakkafrost.
Prins Christian ser på fisk ved Bakkafrost. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Han er også en lille smule ældre, så hans nysgerrighed vokser, han udvikler sig, og han ved mere og har stor interesse i at se opfindelser,« forklarer kronprinsesse Mary.

Modsat prins Christian har prinsesse Josephine i perioder virket en smule uoplagt under besøget på Færøerne.

»Der var lidt med tøjet den ene dag, og hun var lidt træt,« forklarer kronprinsesse Mary.

Prinsesse Josephine under besøget i bygden Mikladalur.
Prinsesse Josephine under besøget i bygden Mikladalur. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Men der er de royale børn heldigvis gode til at hjælpe hinanden.

»De hjælper også hinanden, de større hjælper de mindre, og det er sjovt at se, hvordan det både er fra dreng til dreng, men også på kryds fra ældre søster til yngre bror,« lyder det fra kronprins Frederik.

Prins Christian og prins Vincent får også tid til lidt leg i ny og næ.
Prins Christian og prins Vincent får også tid til lidt leg i ny og næ. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kronprinsfamilien er på officielt besøg på Færøerne til og med søndag, hvor familien flyver tilbage til Danmark.