Kronprinsen satte igen sin lid til, at Kronprinsesse Mary holder de royale tvillinger indenbords lidt endnu. Frederik var i dag til endnu en nytårskur uden Mary ved sin side, nemlig den årlige nytårskur på Christiansborg Slot for landets ambassadører og diplomater.

Omkring kl. 11.30 i dag lignede Kronprinsen en mand, som holdt på vejret i håb om, at vandet ville gøre det samme. Frederik havde nemlig besluttet sig for at vige væk fra højgravide Marys side.

Det skete ved nytårskuren på Christiansborg Slot, som bliver afholdt hvert år til ære for det diplomatiske korps i Danmark, og hvor Kronprinseparret plejer at deltage sammen med Dronningen og Prinsgemalen. I år måtte Mary dog skinne ved sit fravær.

Ved sin ankomst gik Kronprinsen direkte forbi den ventende presse og gjorde det dermed klart, at han ikke ville svare på nogen spørgsmål i forbindelse med Kronprinsessens snarlige fødsel. Frederik marcherede lige forbi kameralinser, penne og blokke, hilste på den ventende livgarde og fortsatte derefter ned i salen til de omkring 80 ambassadører og diplomater.

Kort efter Kronprinsen ankom Dronningen og Prinsgemalen klædt i pels, fjer og medaljer. Heller ikke Regentparret svarede på spørgsmål fra pressen.

Kronprinsesse Mary er ikke med til årets forskellige nytårskure, fordi hun er så langt henne i sin graviditet med tvillingerne, at fødslen kan ske når som helst.

- Det sker, når det sker, sagde Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til bt.dk i går.

Også i morgen den 5. januar 2011 står der nytårskur i Kronprinsens program. Igen er det på Christiansborg Slot, men denne gang er det officerer for Forsvaret og Beredskabsstyrelsen samt repræsentanter fra større landsorganisationer og protektioner, som Frederik, Dronningen og Prinsgemalen vil tage imod.