Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere rektor på Herlufsholmen, Klaus Eusebius, måtte slet ikke udtale personlige oplysninger om prins Nikolai, som han gjorde søndag til TV 2 Øst.

»Jeg kan bekræfte, at både nuværende og tidligere medarbejdere til enhver tid er forpligtet til at opretholde fortrolighed med hensyn til elevforhold – både over for nuværende og tidligere elever,« siger formanden for bestyrelsen hos Herlufsholmen, Torben von Lowzov, til B.T.

Klaus Eusebius er virkelig kommet i fokus, efter han direkte har sagt, at prinsen havde overtrådt alkoholreglerne på Herlufsholm og var blevet sendt hjem.

»Jeg kan give et eksempel. Vi havde en elev her for nogle år tilbage, som var medlem af den kongelige familie. Folk ved godt, hvem jeg taler om. Han overskred en af skolens alkoholregler, og jeg må sige, at jeg var iskold. Der var slet ikke nogen tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel, og det fik han. Så blev hans far i øvrigt orienteret om det, og det er, mener jeg, et meget godt eksempel på, at det der med, at vi holder hånden over særlige grupper, har intet som helst på sig,« sagde Eusebius til TV 2 Øst.

Herefter spurgte tv-værten, om det er prins Nikolai, hvorpå han sagde:

»Ja, det er det.«

Den udtalelse har gjort både prins Joachim og grevinde Alexandra rasende.

»Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen,« lyder det fra parret i en skriftlig udtalelse, B.T. onsdag eftermiddag har fået.

Her ses Grevinde Alexandra og prins Nikolai foran Gammel Hellerup Gymnasium, onsdag den 23. juni 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Her ses Grevinde Alexandra og prins Nikolai foran Gammel Hellerup Gymnasium, onsdag den 23. juni 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det er en ny drejning i sagen om Herlufsholm, siden TV 2 for nylig bragte den meget omtalte dokumentar 'Herlufsholms hemmeligheder' om kulturen med krænkelser og vold på kostskolen.

B.T. har de seneste dage forgæves forsøgt at få ord fra Klaus Eusebius, så derfor bankede vi på hos ham onsdag formiddag.

Vel og mærke før udtalelserne fra prins Joachim og grevinde Alexandra.

Vi kommer fra B.T. og vil gerne tale med dig, om det du har sagt til TV 2 Øst af personlige oplysninger om …

Mere nåede B.T.s reporter ikke at sige, så lukkede Klaus Eusebius i al hast sin dør.

»I må tage tilbage til København,« sagde han kortfattet.

Andre læser også