Sammen med patienter og pårørende sang Grevinden for ved Rigshos-pitalets ottende og sidste sang-aften i år

’Uhh, I get by with a little help from my friends’, sang Grevinden af karsken bælg i foyeren på Rigshospitalet, da hun var sangvært i aftes. Beatlessangen var en hyldest fra grevinde Alexandra til sine danske venner, der har hjulpet hende gennem den svære tid efter skilsmissen fra Martin Jørgensen sidste år.

De forbipasserende i Rigshospitalets travle foyer stoppede enten helt op eller gjorde store øjne, da de så, hvem den spinkle kvinde i det strikkede grå tøj var, som sad ved siden af et klaver og foran cirka 50 publikummer.

Det var nemlig selveste grevinde Alexandra, der havde sagt ja til at være vært og vælge en håndfulde sange fra den danske Højskolesangbog, der betyder noget særligt for hende.

Otte gange om året holdes der sangaften for at glæde patienter og pårørende på Rigshospitalet.

Evergreen fra The Beatles

Blandt Grevindens udvalgte sange var The Beatles’ evergreen ’With a little help from my friends’, der handler om, hvad venner kan få af betydning for en. Noget som Alexandra kan nikke genkendende til.

»Det er ingen hemmelighed, at det sidste år har været svært for mine drenge og mig, for en skilsmisse er aldrig let. Især når ens egen familie er spredt rundt i flere lande. Men jeg har i min tid i Danmark fået nogle skønne venner, jeg i dag betragter som min familie. Og denne sang har jeg valgt for at hylde dem,« sagde grevinde Alexandra bl.a. som introduktion til sangen.

Derefter slog pianist Mathias Hammer, der står for sangaftenerne, de kendte toner an på klaveret. Og de ekstra mange deltagere, der var mødt op, stemte i. Men højst af alle sang Alexandra med et stort smil på læberne, så ingen var i tvivl om, at netop den sang betød noget helt særligt for prins Joachims eks-kone.

»Det var i den grad en hyldest til mine danske venner, som er min familie her og mit netværk. Det er skønt at have så godt et netværk, som bakker op om en,« fortalte Alexandra til BT.

Smukke danske tekster

Den 52-årige Grevindes valg af sange viste, at hun i den grad har taget noget af det mest danske til sig - Højskolesangbogen. For sangvalget var lige fra ’Den danske sang er en ung blond pige’ til ’Livet er en morgengave’ af Halfdan Rasmussen.

»Jeg har valgt sange derfra, som jeg kender bedre end andre. Men jeg har også valgt ud fra smukke tekster. Men jeg synes også, at det er skønt at synge om noget så banalt som kruspersille og øl i haven. Og så leger Halfdan Rasmussen så pragtfuldt med ordene,« sagde Grevinden og afslørede, at der bliver spillet masser af forskelligt musik lige fra klassisk over jazz til de helt nye popsange i den store, lejede lejlighed i Store Kongensgade i indre København, hvor hun og de to sønner, 17-årige prins Nikolai og 14-årige prins Felix, nu bor.

»Jeg har det godt. Drengene og jeg har det godt,« sagde Alexandra.

I sidste uge bragte ugebladet Se og Hør natte-billeder af Grevinden og en mand, men over for BT afviste hun, at hun har fået en ny kæreste.

»Nej, det har jeg ikke,« smilede hun.