Grevinde Anne Dorte af Rosenborg sov stille ind torsdag aften 2. januar på Gentofte Hospital. Hun blev 66 år.

Hun har i længere tid været syg af kræft. Derfor er det også en lettelse for hendes tre døtre, at deres mor nu har fået fred.

- Vi er rigtig glade på hendes vegne. Nu har hun fået fred og kan slippe for smerterne. Men vi er også rigtig kede af det. Vi er blevet forældreløse på kun syv måneder, siger grevindens datter komtesse Josephine af Rosenborg til bt.dk

Grevinde Anne Dorte død


Grevinden har haft store vejrtrækningsproblemer som følge af kræft i halsen. Det har betydet, at hun har haft selskab af venner eller familie døgnet rundt det sidste stykke tid op til sin død.  

- Hun har været svag længe. Hun har kæmpet en brav kamp mod kræften. Men hun har også været plaget af sorg efter at have mistet min far, siger komtesse Josephine af Rosenborg til bt.dk

Komtesse Josephine fortæller, at hun torsdag formiddag blev ringet op af sin søster Camilla, der bad hende komme til Gentofte Hospital, hvor deres mor var indlagt. Her mødte hun en fattet og afklaret grevinde.

- Min mor var klar i hovedet. Hun sagde, at nu ville hun dø. Så sagde vi, at så skulle vi have planlagt begravelsen, og da det var på plads, lagde hun sig, og så døde hun klokken otte i aftes, forklarer Josephine af Rosenborg.

Grevinden og hendes tre døtre nåede at planlægge begravelsen, der skal foregå torsdag den 9. i Lyngby Kirke. Grevinden har blandt andet selv bestemt, hvilke salmer der skal synges i kirken.

- Hun var helt afklaret, og hun bad os passe på hendes børnebørn, og så sagde vi farvel. Det var meget smukt, slutter komtessen.

Grevinde Anne Dorthe bliver bisat i Lyngby Kirke 9. januar 10.30.21. maj sidste år mistede grevinden sin mand, grev Christian, som er fætter til dronning Margrethe.