Da den norske konge blev indlagt under en ferie i Malaysia, blev det startskuddet til et længere sygdomsforløb, som kulminerede med indopereringen af en pacemaker.

Nu har han første dag tilbage på jobbet.

Det skriver det norske medie Se og Hør, som henviser til det officielle program på det norske kongehus' hjemmeside.

Der fremgår det ganske rigtigt, at den 87-årige kong Harald kort før middagstid afholder den første af tre audienser på det kongelige slot.

Her ses kong Harald forlade Rigshospitalet i Oslo den 14. marts, efter han fik indopereret en pacemaker.
Her ses kong Harald forlade Rigshospitalet i Oslo den 14. marts, efter han fik indopereret en pacemaker. Foto: Rodrigo Freitas/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»H.M. Kongen modtager forsvarschefen i audiens på Det Kongelige Palads. H.K.H. Kronprinsen vil også være til stede,« lyder det om programpunktet klokken 11.30.

En time senere tager Harald imod chefen for Brigade Nord, brigadegeneral Terje Bruøygard, før han til sidst også har en audiens med den næstkommanderende for den norske forsvarsstab, kontreadmiral Bjørn-Erik Marthinsen.

Det er første gang, den norske konge er tilbage på job efter sit langstrakte sygdomsforløb.

Det begyndte under en ferie i Malaysia i slutningen af februar, hvor han blev syg og indlagt.

Arkivfoto af kong Harald fra 2022.
Arkivfoto af kong Harald fra 2022. Foto: Sergei Gapon/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Et ambulancefly fragtede ham nogle dage senere hjem til Norge, hvor han blev indlagt og fik indopereret en pacemaker, som skal stabilisere hjerterytmen.

Den 6. marts udsendte kongen og hans hustru, dronning Sonja, en pressemeddelelse, hvor de takkede den norske befolkning for opmærksomheden i forbindelse med kongens sygdom.

»Vi føler et stort behov for at takke for al omsorg, hjælp og støtte, i forbindelse med at kongen blev syg på vores ferie i Malaysia,« lød det fra kongeparret:

»Vi har mærket varmen strømme fra det norske folk i denne tid. Det store engagement har rørt og styrket os. Tusind tak til alle for den omsorg, som I har vist os i familien.«

Den 87-årige konge har de seneste år flere gange været ramt af sygdom, som har krævet hospitalsbehandling.

Under kongens sygemelding har kronprins Haakon overtaget hans opgaver.