Hvor syv-årige prins Vincent stjal både billedet og mange danskeres hjerter under kronprinsparrets tur til Færøerne, står det anderledes skidt til for den fem-årige prins George af England, som sammen med sine forældre er endt i lidt af et stormvejr på de sociale medier.

'Jeg så lige, at prins George har været med på sin første fasanjagt. En skam, at endnu et uskyldigt barn skal vokse op og tro, at det at slå dyr ihjel for sjovs skyld er normalt at gøre,' skriver en forarget bruger på Twitter.

Det var under et besøg hos dronning Elizabeth på et skotsk slot i weekenden, prins William og hertuginde Kate ifølge avisen The Suns hofreporter Emily Andrews tog den lille prins med på fasanjagt for første gang nogensinde.

'Kate, William, George, Charlotte og Louis bruger weekenden på Balmoral sammen med dronningen. George blev taget med på sin første fasanjagt i fredags sammen med Kate,' skriver Emily Andrews på Twitter, og flankerer teksten med et billede fra en tidligere jagt.

Mange er rystede over, at prins William og hertuginde Kate allerede nu tager den fem-årige prins med på jagt. Flere giver på Twitter udtryk for, at det er dårlig opdragelse at lære små børn at slå vilde dyr ihjel.

Fem-årige prins George er kommet i modvind, fordi han har deltaget i en fasanjagt for første gang. (Foto: Matt Porteous/Kensington Palace/Reuters)
Fem-årige prins George er kommet i modvind, fordi han har deltaget i en fasanjagt for første gang. (Foto: Matt Porteous/Kensington Palace/Reuters)
Vis mere

'Hvorfor lærer prins William og Kate Middleton deres søn prins George at skyde fugle?' spørger en bruger.

'Fremragende måde at opdrage børn: se far skyde fugle. Prins George taget med på sin første royale fasanjagt af Kate for at se William jage,' skriver en anden.

'I oktober sidste år advarede prins William i en tale om, at 'den globale bestand af vilde dyr er halveret i hans levetid'. I dag ser vi, at han har taget sin søn prins George med på sin første fasanjagt,' skriver en bruger.

Det er en gammel tradition, at den britiske kongefamilie tager på jagt.

Prins William var således selv med på jagt i en tidlig alder.

Han var 12 år, da han første gang fik et gevær i hånden under en royal jagt.

Prins George så kun på, da han i fredags fik sin 'jagtdebut'. Der kommer til at gå en del år, før han får lov til selv at skyde fasaner.

Prins William, prins George og prinsesse Charlotte. (Foto: Hannah McKay/Reuters)
Prins William, prins George og prinsesse Charlotte. (Foto: Hannah McKay/Reuters) Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere