Med sveden løbende ned over panden kunne kronprins Frederik lørdag knytte nævnen netop som han krydsede målstregen i det 30 kilometer lange svenske løb, Lidingöloppet. Med den bedrift kan den danske 'jernprins' nemlig fejre, at han nu har gennemført 'En svensk klassiker'.

Manddomsprøven, som 'En svensk klassisker' også kaldes, er et eftertragtet diplom for især elitemotionister- og sportsfolk, der blev indført i 1971. For at sikre sig æren af at modtage diplomet, skal man inden for en periode på 12 måneder have gennemført fire hårde løb inden for hver deres kategori.

Det drejer sig om 90 kilometer langred på ski til Vasaloppet, 300 kilometer på cykel til Vätternrundan, 3 kilometer svømning i åbent vand til Vansbrosimningen og 30 kilometers løb i ujævnt terræn til Lidingöloppet.

Og det er netop, hvad den danske kronprins i år har gennemført med lørdagens præstation, hvor det blå blod i tronarvingens årer igen kom på overarbejde.

Dermed sætter kronprinsen endnu engang en tyk streg under den 'jernprins'-titel han fik, da han for to år siden som den første kongelige i verden gennemførte en Ironman.

Dengang svømmede 'jernprinsen' 3,8 kilometer, cyklede 180 og sluttede af med et maraton i tiden 10:45:32, da der blev afholdt Ironman i København.

Den danske kronprins imponerede allerede mange, da han aftenen før den svenske prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup i juni stillede til start i den 50. udgave af verdens største motionscykelløb Vätternrundan.

Et løb, der blev afviklet 247 km fra Stockholm, hvor vielsen fandt sted. Først ved fem-tiden om lørdagen efter ni timer og 22 minutter i sadlen kom han hjem på hotellet for at få noget søvn.

I juli kastede han sig over en ny udfordring, da han deltog i Vansbrosimningen i den svenske kommune Vansbro kort før han om eftermiddagen skulle skifte svømmetøjet ud med festtøj, da han skulle overvære en særforestilling og til middag i Operaen i København.

Til Vansbrosimningen skulle kronprinsen svømme en strækning på tre kilometer, hvoraf de første to var med strømmen i Vanån og den sidste mod strømmen i Västerdalälven.

Det gjorde han i en tid på 45 minutter.

Tilbage i maj tilbagelagde Kronprins Frederik for fjerde gang de 90 kilometer på ski, som det svenske Vasaløb består af. De mange kilometer tilbagelagde han på en tid på på seks timer og 54 minutter.