Efter prins Johan Frisos ulykke i en østrigsk snelavine den 17. februar i år slog prinsens nærmeste familie tæt ring om sygelejet. Fra venstre ses: prins Constantijn, dronning Beatrix og hendes søster, Margriet Van Vollenhoven, prins Johan Friso's hustru, prinsesse Mabel og kronprins Willlem-Alexander forlade universitetshospitalet i Innsbruck den 24, 2012, efter lægerne har givet familien den nedslående besked, at ingen kan sige om prinsen nogen sinde vågner fra sin koma.
Efter prins Johan Frisos ulykke i en østrigsk snelavine den 17. februar i år slog prinsens nærmeste familie tæt ring om sygelejet. Fra venstre ses: prins Constantijn, dronning Beatrix og hendes søster, Margriet Van Vollenhoven, prins Johan Friso's hustru, prinsesse Mabel og kronprins Willlem-Alexander forlade universitetshospitalet i Innsbruck den 24, 2012, efter lægerne har givet familien den nedslående besked, at ingen kan sige om prinsen nogen sinde vågner fra sin koma. Foto: Pierre Teyssot

I koma på 6. måned efter lavine-ulykke.

Dronning Beatrix og resten af den kongelige hollandske familie står over for et svært valg.

I disse dage er det nemlig et halvt år siden, den hollandske prins Johan Friso blev ramt af en lavine under en skiferie i februar.

Prinsen blev begravet under flere meter sne, hvor han lå i cirka en time, indtil redningsfolkene fik gravet ham fri. Siden har Johan Friso ligget i koma på et hospital i London.

Ifølge det nye nummer af BilledBladet, hvor ugebladet citerer den hollandske læge, Erwin Kampanje fra Rotterdam Universitet, er seks måneder en kritisk grænse i Holland.

- I Holland er det sådan, at man på det tidspunkt overvejer, om man skal stoppe behandlingen. Ingen ved, om prins Johan Friso nogensinde kommer til bevidsthed igen, og den kongelige familie står derfor over for en svær beslutning, siger lægen til ugebladet, der kommer på gaden i morgen.

Da Johan Friso blev ramt af lavinen slog den hollandske familie omgående en beskyttende ring rundt om ham og ikke mindst hans hustru, prinsesse Mabel, og parrets to småpiger, syv-årige Luana og seks-årige Zaria.

Prinsen blev først indlagt på et universitetshospitalet i Insbruck. Hertil ankom l dronning Beatrix, kronprins Willem-Alexander og ikke mindst prinsesse Mabel for at være tæt på prinsens sygeleje.

Senere besluttede familien at overføre Johan Friso til Wellington Hospital i London, hvor man er specialister i hjerneskader. Men også fordi Johan Friso og Mabel i forvejen bor i London, hvor de begge arbejder.

Forinden havde lægerne givet familien den tunge besked, at de ikke kunne love, Johan Friso ville vågne igen. Og hvor skadet hans hjerne i så fald vil være.

Og nu skal prinsesse Mabel og ikke mindst dronning Beatrix træffe den tunge beslutning, om deres ægtefælle og søn fortsat skal forblive i sin koma-tilstand. Eller om der skal slukkes for den respirator, der kunstigt holder prinsen i live.

Siden den tragiske ulykke har prinsesse Mabel holdt lav profil, mens resten af den kongelige familie er vendt tilbage til deres officielle pligter.

Under OL sås Mabel dog more sig hjerteligt på tilskuerpladserne sammen med døtrene, da de så det hollandske kvindehold i hockey vinde guld.

Dagen efter var det prinsessens 44 års fødselsdag. Men den holdt hun i stilhed sammen med døtrene.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.