Dronning Margrethe ville ikke længere takke den fremmødte befolkning fra de royale balkoner.

Det har Kongehuset meldt ud om den afgående regent, men dronning Margrethe har alligevel ikke kunne dy sig her på sin første fødselsdag som afgået regent.

For dronning Margrethe gik tirsdag middag ud og viste sig for de mange fremmødte på Fredensborg Slot - og ikke kun det.

Med sig på Fredensborg Slot, hvor dronning Margrethe har residens i denne tid, havde hun også både sin lillesøster prinsesse Benedikte, samt kong Frederik og dronning Mary - og sin lille gravhund.

Mange var mødt op for at hylde dronning Margrethe på hendes første fødselsdag som afgået regent - og selvom de ikke fik Livgardens Musikkorps fødselsdagskoncert alligevel, så fik de et vink fra dronning Margrethe - og flere medlemmer af den kongelige familie.
Mange var mødt op for at hylde dronning Margrethe på hendes første fødselsdag som afgået regent - og selvom de ikke fik Livgardens Musikkorps fødselsdagskoncert alligevel, så fik de et vink fra dronning Margrethe - og flere medlemmer af den kongelige familie. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og også de royale familiemedlemmer kom med ud og vinkede til de mange danskere, der ønskede at hylde dronning Margrethe på hendes 84 års fødselsdag.

De mange fremmødte på slottet brød sågar ud i fødselsdagssang for majestæten, der på vejen ind vendte om for at høre sangen.

En fin scene udspillede sig også, da man kunne se dronning Mary kæle med dronning Margrethes lille gravhund Tilia, der tidligere har tilhørt prins Henrik.

Ifølge Billed-Bladet skal der nu denne tirsdag middag afholdes en privat frokost med familien, der altså ikke mindst tæller Kongeparret.

Kongehuset har ligeledes meldt ud, at dronning Margrethes fødselsdag skal markeres privat med familie og venner.

Det franske medie Point de Vue mener, at disse billeder af kongeparret - sammen til dronning Margrethes fødselsdag, trods branden på Børsen - gav danskerne et tiltrængt smil på læben.
Det franske medie Point de Vue mener, at disse billeder af kongeparret - sammen til dronning Margrethes fødselsdag, trods branden på Børsen - gav danskerne et tiltrængt smil på læben. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Desværre bliver der ikke nogen fødselsdagskoncert for dronning Margrethe alligevel.

På grund af branden i den historiske bygning Børsen har man fra Kongehusets side valgt at aflyse det musikalske indslag, der var planlagt til tirsdag middags vagtskifte, har Kongehuset bekræftet overfor B.T.

Vagtskiftet blev stadig afholdt, bare uden musik, og dronning Margrethe satte sig alligevel til rette og så ud til at nyde Livgardens vagtskifte.

Hør seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' herunder.