Hun er 38. Han er 42. Og til januar kan de kalde sig forældre til fire. Alligevel vil den kommende tvillingefader ikke afvise, at der kommer flere.

Kronprins Frederik har altid sagt, at han ønsker sig mange børn. Mary har altid bakket ham op. Og i går sagde farfar Henrik, at trillinger også var velkomne. Men præcist, hvor mange er ”mange børn”?

B.T. spurgte, om familien bliver fuldendt til januar.

- Haha. Nu er det jo sjov og ballade… lød det første og noget undvigende svar fra kronprinsen. Og selvom han unægtelig så en anelse overrumplet ud, da avisen bragte ham på tanken om – endnu – flere børn, så ville Frederik ikke sige, at tvillingerne bliver sidste punktum i børneflokken.

- Nu er vi jo nødt til at tænke lidt praktisk også. Om seks måneder kommer der to nye. Og så tager vi lige en dag ad gangen, grinede han.

Men er Hans Kongelige Højhed da ikke ved at være for gammel til at sætte flere børn i verden?
- Vi tager det stille og roligt, og så tager vi det derfra, var det korte og halvsorte svar på det spørgsmål.

Gast er bagud på børn


Og det var da også en anelse klatøjet kronprins, B.T. mødte søndag formiddag, inden dagens kapsejlads for dragebåde, Dragon Gold Cup, blev skudt i gang. Humøret var heldigvis knap så morgenramt som blikket og tungebåndet. Også selvom mange, medier såvel som turister, pudsigt nok har udvist en voldsom interesse for båd nummer 82 og særligt mandskabet ombord i denne weekend.

- Det er fedt, at det generer noget positivt i befolkningen. At det giver noget glæde, sagde kronprinsen, inden han hoppede ombord på dragebåden.

Her gjorde han gasterne Kasper Harsberg og Theis Palm selskab. Og blandt dem skylder Frederik ikke noget, hvad angår børn.

- Der står 4-4-1, så jeg er lidt bagud, sagde Kasper Harsberg med henvisning til Theis og Frederik, der begge snart kan bryste sig af titlen ”far til fire”.