Prinsesse Alexandra og grev Jefferson har besluttet at gå fra hinanden.
Prinsesse Alexandra og grev Jefferson har besluttet at gå fra hinanden. Foto: Jeppe Michael Jensen

Efter 18 års ægteskab skal prinsesse Alexandra og grev Jefferson skilles. Det oplyser prinsesse Benedikte i en pressemeddelelse. En ekspert kalder skilsmissen for 'usædvanlig'.

Det er kun anden gang i nyere tid, at et royalt par i det danske kongehus skal skilles.

Senest det skete, var da prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra blev skilt tilbage i 2004.

Det er med andre ord en ganske usædvanlig udmelding, som prinsesse Benedikte kom med på vegne af sin datter og svigersøn.

Prinsesse Benediktes datter skal skilles Prinsessedåb2007 Dåbe

I pressemeddelelsen forklarede prinsesse Alexandra om den svære beslutning:

»Det er en utrolig svær beslutning. Vi har kendt hinanden i 30 år, men er kommet til et punkt, hvor vi må erkende, at vi er vokset fra hinanden,« udtaler prinsesse Alexandra.

»Vi afslutter ægteskabet, men forbliver sammen i forældreskabet. Hele familien, men naturligvis mest børnene, er - nu også efter min fars død - i en meget sårbar situation, og vi beder derfor om ro og respekt omkring den proces, vi skal igennem,« lyder det videre.

Ifølge en ekspert i kongehuset er en skilsmisse noget, man går meget langt for at undgå i de royale kredse. Og det gør prinsesse Alexandra og grev Jeffersons udmelding noget ekstraordinær.

George Michael FILES-BRITAIN-ENTERTAINMENT-MUSIC-PEOPLE-MICHAEL-

»Det er ikke så tit, vi ser skilsmisser i kongehuset, så det er usædvanligt. Den sidste skilsmisse var prins Joachim og grevinde Alexandra. Og netop skilsmisser er noget, man forsøger at undgå i royale kredse,« forklarer royal ekspert Lars Hovbakke og uddyber:

»Man prøver altid at undgå skilsmisse i og omkring kongehuset, da det giver meget negativ omtale. Samtidig holder man i kongehuset fast i traditioner, som er ældre og konservative, for ikke at minde for meget om almindelige personer. Og det passer en skilsmisse ikke ind i.«

EuroValuta

Han lægger dog vægt på, at prinsesse Alexandra og grev Jeffersons skilsmisse ikke er den pr-mæssige katastrofe, det ville være, som hvis eksempelvis kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skulle skilles.

»Det ser ikke godt ud pr-mæssigt, men det er ingen skandale, da de ikke er helt centrale i kongehuset,« siger Lars Hovbakke.

Jefferson og Alexandra er henholdsvis 49 og 46 år og har to børn. De seneste tre år har de boet i Tyskland.

Parret blev gift i 1998 på Gråsten Slot. Efter højtideligheden i kirken kørte de nygifte en kort tur i Gråstens gader i en åben Buick og blev tiljublet af flere tusinde sønderjyder, der hovedsageligt havde taget opstilling langs byens hovedgade.

ARKIVFOTO. Efter 18 års ægteskab har prinsesse Alexandra og grev Jefferson besluttet at gå fra hinanden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.