De havde ikke været set offentlig sammen i over et halv år, og de har opholdt sig i hvert sit land i mere end tre måneder. Onsdag dukkede der så pludselig billeder op på fyrstinde Charlenes Instagram-profil, der viser hende omfavne sin mand, Monacos fyrst Albert.

Men omfavnelsen virker så akavet, mener mange, at den kun rejser flere spørgsmål i den mærkelige sag, hvor fyrstinden angivelig er strandet i Sydafrika – langt fra sin mand og børn – på grund af en mystisk sygdom.

»Kommer hun nogensinde hjem igen?« »Er de ved at blive skilt?« lyder spørgsmålet i flere britiske og franske medier, der ligesom mange andre har svært ved at forstå den specielle royale situation.

Den officielle forklaring lyder på, at fyrstinden, der er tidligere olympisk svømmer, under en tur til sit fødeland Sydafrika i maj fik en alvorlig øre- og bihuleinfektion, hvilket efterfølgende førte til en fire timer lang operation.

Fyrstinde Charlene har delt dette billede på Instragram, hvor hun fortæller, at hendes datter selv havde klippet sit hår – og at hun havde forsøgt at rette op på det, så godt hun kunne.
Fyrstinde Charlene har delt dette billede på Instragram, hvor hun fortæller, at hendes datter selv havde klippet sit hår – og at hun havde forsøgt at rette op på det, så godt hun kunne. Foto: Facebook/ HSH Princess Charlene
Vis mere

Det har betydet, at hun foreløbig ikke må flyve i en højde på over 3.000 meter og derfor ikke kan vende hjem til Monaco før tidligst i slutningen af oktober, har hun oplyst. Hvorfor hun ikke kan komme hjem med bil, skib eller tog, er der dog ikke blevet meldt noget ud om.

Siden har fyrstinden befundet sig i Sydafrika, hvor hendes sygdom ikke har forhindret hende i at lave forskelligt velgørenhedsarbejde. Hun har kun set sine børn, de seksårige tvillinger, tronarvingen prins Jacques og prinsesse Gabrielle, to gange siden maj. En gang i juni, da de kom og besøgte hende, og så nu, hvor børnene netop er på besøg igen sammen med deres far.

Fyrstinde Charlene har også delt flere billeder af hele familien samlet i Sydafrika. Og udefra set ligner det en helt 'almindelig' royal familie.

Britiske Daily Mail kalder fyrstindens omfavnelse af sin mand på billederne for 'akavet'. Mediet spekulerer i, om parret er ved at gå fra hinanden, og en kropssprogsekspert, der har analyseret billederne for mediet, mener, at Charlene ikke ser glad ud, og at der mangler følelser mellem parret.

Det kongelige par blev sidst set sammen ved denne lejlighed 26. januar.
Det kongelige par blev sidst set sammen ved denne lejlighed 26. januar. Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

Fyrstinde Charlenes glæde – eller mangel på samme – har været et tilbagevendende punkt i de ti år, som parret har været gift.

Især i de første år efter parrets bryllup i 2011 hæftede mange medier sig ved, at den smukke Charlene aldrig smilede.

Flere medier beskrev, at hun få dage inden brylluppet angiveligt havde forsøgt at flygte, men at hun blev standset af fyrst Alberts militærfolk i lufthavnen i Nice. Da parret blev viet, trillede tårerne ned ad Charlenes kinder. Hun har selv siden forklaret, at hun blot var overvældet.

Det franske medie Paris Match følger også situationen i det to kvadratkilometer store fyrstedømme mellem Frankrig og Italien tæt.

Fyrstinde Charlene vakte opsigt i december, da hun klippede sit hår meget kort på den ene side af hovedet.
Fyrstinde Charlene vakte opsigt i december, da hun klippede sit hår meget kort på den ene side af hovedet. Foto: ERIC GAILLARD / POOL
Vis mere

Mediet antyder, at det virker, som om det royale par er på vej mod en skilsmisse. Ifølge Paris Match er der en fortælling om en forbandelse kastet af en ung kvinde over Monacos kongelige Grimaldi-familie. Forbandelsen, der stammer tilbage fra 1304, skulle lyde på, at 'en Grimaldi vil aldrig finde lykken igen'.

Følgere af familien vil nok hævde, at der er noget om snakken. For Grimaldi-familien har været meget uheldige på kærlighedsfronten.

I 1982 døde den meget populære fyrstinde Grace, der tidligere var kendt som skuespillerinden Grace Kelly, i en bilulykke, da hun kørte galt på vejene i Monaco. Hun blev kun 52 år.

Fyrst Alberts storesøster, prinsesse Caroline, mistede på tragisk vis sin anden mand, den italienske rigmandssøn Stefano Casiraghi, i en speedbådulykke i 1990. Parret havde sammen tre børn.

Heller ikke fyrst Albert har været fri for kærlighedsproblemer. Allerede før han blev gift med Charlene, måtte han erkende at være far til to uægte børn. Men ægteskabet med Charlene Wittstock gav Monaco håb om, at det nu var slut med den ulykkelige kærlighed, skriver Paris Match.

Spørgsmålet er bare, om eventyret er ved at slutte? Forud for denne uges genforening i Sydafrika har fyrst Albert og fyrstinde Charlene ikke været set officielt sammen siden 26. januar.

Det hjælper nok heller ikke på sagen, at fyrst Albert måske får endnu en faderskabssag på halsen. En brasiliansk kvinde stod frem i december og påstod, at fyrst Albert var far til hendes barn, som hun fik i 2005. På det tidspunkt var prins Albert allerede kæreste med Charlene.

Indtil videre har fyrst Albert nægtet det mulige faderskab, ligesom han har nægtet at tage en dna-test.

Fyrstinde Charlene ses her i en omfavnelse med sin mand.
Fyrstinde Charlene ses her i en omfavnelse med sin mand.
Vis mere