Det er lidt over fire år siden, at prins Henrik lancerede sin helt egen parfume. Men duften 'H', som Prinsen efter sigende selv bærer, er ikke sådan lige til at få fingre i.

I 2011 meddelte Kongehuset, at prins Henrik havde udviklet sin egen parfume i samarbejde med det danske kosmetikfirma Gosh.

Duften, der bærer det helt enkle navn 'H', beskrives i pressematerialet som værende 'maskulin og dyb' på samme tid som den er 'sensuel, frisk og varm på en majestætisk måde, som absolut er en Prins værdig'.

Prins Henriks egen duft 'H' bliver solgt i butikken på Regentparrets vinslot Château de Cayx. Det er det eneste sted, parfumen kan købes.
Prins Henriks egen duft 'H' bliver solgt i butikken på Regentparrets vinslot Château de Cayx. Det er det eneste sted, parfumen kan købes. Foto: Privat
Vis mere

Men drømmer du om at dufte som den 81-årige Prinsgemal, er det ikke nok at smutte en tur i det nærmeste stormagasin.

Prinsens parfume er nemlig en eksklusiv sag, der kun bliver produceret i et begrænset antal hvert år.

»Jeg ved, at han bruger den som gave til sine gæster, men jeg har fået oplyst, at han også bruger den selv,« fortæller Anja Borum, der er salgs- og marketingdirektør hos Gosh, til BT.

Er du ikke nære venner med Prinsgemalen, har du dog stadig mulighed for at få fingre i den maskuline duft – det kræver bare en rejse til Regentparrets franske vinslot Cayx i Cahors nord for Toulouse, hvor parfumen bliver solgt til 49 euro (cirka 365 kroner) for 50 ml.

»Parfumen blev udviklet af Gosh som en gave til Prinsgemalen. Men når Hans Kongelige Højhed skal bruge flere flasker, betaler han for dem,« forklarer Anja Borum, der tilføjer, at prins Henriks sekretariat typisk bestiller mellem 100 og 150 om året, hvoraf en del altså bliver solgt i butikken ved Château de Cayx.

Her ses prins Henrik sammen med hele familien på sit elskede Château de Cayx den 11. juni 2014. Anledningen var Prinsgemalens 80-års fødselsdag.
Her ses prins Henrik sammen med hele familien på sit elskede Château de Cayx den 11. juni 2014. Anledningen var Prinsgemalens 80-års fødselsdag. Foto: MARC SALVET / PHOTOPQR / DEPECHE
Vis mere

Overvejer I at udvide salget til Danmark?                

»Det er der ingen planer om. Det er prins Henriks private duft og Prinsgemalen, der vælger, om den skal ud til offentligheden,« forklarer hun.

Men tror du, den ville sælge godt, hvis den kom i handlen?

»Jeg tror helt sikkert, der ville være en målgruppe til den. Det er en meget maskulin og intens duft.«

Det ser dog ikke ud til at ske inden for nærmeste fremtid.

»Det har aldrig været planen, at duften skulle sælges i Danmark,« oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling til BT.

Prins Henrik er ikke den eneste kendte dansker, som Gosh har produceret parfumer for. Også sangerinden Medina, tv-værten Caroline Fleming og designeren Isabel Kristensen har lagt navn til dufte for firmaet.

Ingen af de andre medlemmer af Kongehuset har dog fået lavet deres egen parfume indtil videre. Men de er meget velkomne hos kosmetikfirmaet:

»Hvis Hendes Majestæt Dronningen kunne have lyst til det, kan vi sagtens finde ud af noget,« forsikrer Anja Borum.