170 mio. mennesker så med, da danske Emmelie de Forest den 18. maj i år vandt det internationale Melodi Grand Prix.

Men når hun søndag aften, søndag, skal synge vindersangen 'Only Teardrops' i Borgholm på den svenske ø Öland foran blot et par tusinde publikummer, er der en anelse flere sommerfugle i maven.

- Jeg føler mere glæde end nervøsitet. Men det er selvfølgelig nervepirrende, at hele den svenske kongefamilie sidder på forreste række to meter fra mig, siger Emmelie til bt.dk.

Søndag aften skal Emmelie de Forest nemlig synge for den svenske kronprinsesse Victoria, hvis 36 års fødselsdag fejres på øen, hvor kongefamilien har deres sommerresidens.

- Jeg glæder mig så meget til at synge for hende. Det er en stor ære. Især på hendes fødselsdag, siger en meget glad Emmelie videre.

Sammen med Darin, Robin Stjernberg og Louise Hoffsten, er den unge danske stjerne udvalgt til at underholde den svenske kongefamilie og alle gæsterne ved en hyldestkoncert i aften.

Og udover sin vindersang skal Emmelie også synge sin nye single 'Hunter & Prey'.

Traditionen tro skal Emmelie i øvrigt optræde barfodet.

- Sådan har jeg det bedst!

Som om det ikke var ærefuldt nok at synge for Kronprinsessen, er Emmelie også inviteret med til fest bagefter.

- Jeg skal med til en stor 3-retters middag efter selve showet. Det bliver spændende og jeg håber at få lov til at tale lidt med Kronprinsessen. Hun virker rigtig sød og nede på jorden, siger Emmelie de Forest til bt.dk.