»Drømme går nogle gange i opfyldelse, og det er det, man skal gå efter.«

Nicklas Tang Sørensen går i 5. klasse på Nøvling Skole i Aalborg, hvor han også er medlem af elevrådet. Skolen har været igennem en større renovering, og da dagen for indvielsen af de nye lokaler nærmede sig, var det tid til at tage stilling til, hvem der skulle klippe snoren.

Alle fik lov at komme med forslag, og der blev foreslået alt fra sangere og skuespillere til astronauten Andreas Mogensen og fodboldspiller Lionel Messi.

»Men vi tænkte, at det nok var lidt urealistisk at han skulle komme hele vejen fra Barcelona,« siger Nicklas Tang Sørensen til DR P4 Nordjylland.

Og selv om det også virkede lidt urealistisk at få kronprinsesse Mary til Nøvling, så valgte elevrådet i september at skrive til Kongehuset.

'Deres Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Elevrådet på Nøvling Skole vil hermed gerne invitere Dem til at indvie vores nye skole. Det vil vi, fordi De er en sej kronprinsesse og Deres opmærksomhed er rettet mod, at børn har det godt i skolen,' skrev de blandt andet.

Og den invitation kunne kronprinsesse Mary ikke stå for.

»Det var så fin en forespørgsel, og jeg synes det var dejligt at være med til indvielsen af en skole, som virkelig har børnene i centrum og fokus på trivsel og fællesskabet,« siger Kronprinsessen til DR P4 Nordjylland.

Elevrådet på Nøvling Skole havde skrevet til kronprinsessen, og det var også elevrådet, der tog imod hende, da hun ankom.
Elevrådet på Nøvling Skole havde skrevet til kronprinsessen, og det var også elevrådet, der tog imod hende, da hun ankom. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Kronprinsesse Mary indvier den nyrenoverede skole ved at klippe båndet over.
Kronprinsesse Mary indvier den nyrenoverede skole ved at klippe båndet over. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Nøvling Skole er en del af antimobbeprogrammet 'Fri for mobberi', som er et samarbejde mellem Maryfonden og Red Barnet. Det betyder, at renoveringen af skolen er tegnet, så indretningen understøtter netop fællesskabet.

Forud for besøget havde skoleleder Lene Burchardt Jensen opfordret eleverne til at tage deres almindelige tøj på.

»Jeg ville gerne have, at hun kunne se, at det var en helt almindelig skole. Men det var eleverne ligeglade med. Jeg har aldrig set så mange skjorter og så meget vandkæmmet hår før,« griner hun.

Og det var da også et velfriseret elevråd, der efter indvielsen viste Kronprinsessen rundt i de nye lokaler og fortalte om skolens initiativer for at forhindre mobning.

Kronprinsessen tog sig tid til at tage med eleverne rundt for at se de nye faciliteter.
Kronprinsessen tog sig tid til at tage med eleverne rundt for at se de nye faciliteter. Foto: Henning Bagger
Vis mere

En helt vild oplevelse for Nicklas Tang Sørensen og de andre.

»Det var helt surrealistisk at hun pludselig stod der og lyttede til, hvad vi fortalte. Det var helt magisk,« siger han.