Prinsesse Isbella i den 140 år gamle dåbskjole.
Prinsesse Isbella i den 140 år gamle dåbskjole. Foto: Keld Navntoft

Kronprinseparret har kun én kongelig dåbskjole - problemet bliver løst med at sy to nye, vurderer ekspert.

Kronprinseparret har kun én kongelig dåbskjole, der har gået i arv gennem 140 år.

Men hvad skal man stille op, når man har to børn?

Man syer to nye dåbskjoler, vurderer royal ekspert Lars Hovbakke Sørensen, lektor i moderne historie, Aarhus Universitet.

SE ALLE BILLEDERNE

* Tvillingerne rydder forsider over hele verden
* Se alle billederne fra den lykkelige dag
* Her skal tvillingerne vokse op
* Marys graviditet: Fra lille bule til stor mave
* Babylykke i de europæiske kongehuse

- Mit bedste bud er, at man vælger at sy to nye dåbskjoler, fordi det vil virke mystisk at klæde det ene barn i en ny og den anden i den gamle kjole.

- Siden de er de første tvillinger i kongehuset, er der ingen faste traditioner. Men jeg tror, at Mary og Frederik vil undgå en skævhed i forhold til, hvordan man behandler de to nyfødte, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Dåbskjole


Lene Balleby


Hvis de nybagte forældre vælger at få lavet to nye dåbskjoler, så er de ikke de første i kongehuset, der har brudt den årelange tradition.

Tilbage i 1999 valgte prins Joachim og Alexandra at få designet en ny kjole til prins Nikolaj. Tre år senere lod de lillebror Felix døbe i den samme kjole. Joachims og Maries søn, Henrik, er også døbt i en helt ny kjole. De to nye designs kan kronprinseparret måske få glæde af.

- Mary og Frederik kunne også vælge at genbruge de to forholdsvis nye dåbskjoler, som Joachims børn har båret. På den måde vil kronprinseparret signalere et stærkt familiebånd og måske starte en ny tradition, siger Lars Hovbakke Sørensen.

marys fødsler


frederik


Den traditionelle dåbskjole er fra 1870, hvor den blev lavet til Christian den 10`s dåb. Både tvillingernes søskende Christian og Isabella og farmor dronning Margrethe har båret kjolen med de belgiske kniplinger.

Få gaver til tvillingerne?

Navneforsker: Tror ikke på bondenavne


/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.