Forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen tøver ikke med at kalde det for en 'fornuftig beslutning', at kronprins Frederik har meldt fra til Royal Run, som løber af stablen 10. juni.

»Kronprinsen er der i sit liv, hvor han skal tænke på fremtiden. Han skal tænke på at blive regent, og han skal tænke på at holde i mange år som regent,« vurderer Søren Jakobsen.

På trods af sportsønsker og sportsfortid skal kronprinsen derfor – ifølge Søren Jakobsen – passe på ikke at overvurdere egne fysiske evner. Og en diskusprolaps, som Kronprinsen har fået konstateret, er ikke at spøge med.

»Han skal være en konge, der er i stand til at stå og gå. Han skal ikke regere landet fra sin elektriske kørestol.«

Begivenheden Royal Run blev til sidste år i forbindelse med kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Begivenheden Royal Run blev til sidste år i forbindelse med kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Søren Jakobsen er dog ikke i tvivl om, at beslutningen er truffet i absolut nød.

»Hvis han overhovedet kunne løbe, ville han gøre det,« forklarer han og tilføjer, at Kronprinsen må være skuffet.

Særligt, fordi Royal Run er tidligere blevet beskrevet som 'en drøm, der er gået i opfyldelse for ham'.

»Royal Run er der, hvor Frede møder folket i øjenhøjde, og det betyder meget for både ham og os, der støtter ham.«

Selvom årets Royal Run altså bliver uden Kronprinsen som løber, tror Søren Jakobsen ikke, at det får de store konsekvenser for folkets opbakning til løbet.

Dels fordi kronprinsesse Mary og børnene vil deltage.

Dels fordi Kronprinsen trods alt planlægger at deltage i den korte One Mile – Family-distance – i Aarhus og desuden vil være med på sidelinjen under løbene i København og på Færøerne.

»Royal Run vil leve videre uden ham,« fastslår Søren Jakobsen.