Det er næppe populært i det britiske kongehus, at der er så meget postyr omkring Meghan Markles familie op til brylluppet med prins Harry. Men balladen kan også blive en fordel for prinsen og hans kommende kone, vurderer ekspert.

I videoen herover kan du høre Harry og Meghan fortælle om frieriet og 19 andre ting, du skal vide om brylluppet

Falske paparazzibilleder af brudens far, alvorlige anklager i medierne fra hendes søskende og masser af drama. Ovenstående stod næppe øverst på den britiske dronning Elizabeths ønskeliste, da hun i efteråret gav sit royale samtykke til, at hendes barnebarn prins Harry kunne gifte sig med den amerikanske skuespillerinde Meghan Markle.

Sådan vurderer kongehusekspert og historiker Lars Hovbakke Sørensen de seneste dages mediestorm omkring Meghan Markles familie.

Balladen spidsede til tirsdag, hvor der blev sået tvivl om, hvorvidt Meghan Markles far, Tom Markle, kommer til at føre sin datter op ad kirkegulvet.

»Det er jo selvfølgelig noget værre rod, det er jo klart, og der kan da også være nogle englændere, der reagerer ved at vende kongehuset ryggen. Det passer ikke særlig godt til, at kongehuset skal være den institution, der skal holde på traditionerne og formerne,« siger han.

Valget af prinsens kommende kone var i forvejen kontroversielt, da prins Harrys udkårne er en fraskilt, katolsk skuespillerinde, hvilket ikke går helt i spænd med det konservative, protestantiske kongehus. Men ingen havde formentlig forudset den mediestorm, som Meghan Markles families opførsel har skabt.

I anledning af brylluppet mellem prins Harry og Meghan Markle er der blevet udsendt frimærker med det kommende brudepar. Vis mere

For et par uger siden var det hendes halvbror, Thomas Markle Jr., der i et åbent brev i det kulørte magasin In Touch svinede sin søster til.

Broderen var såret over, at han ikke var inviteret til brylluppet og kaldte sin søsters bryllup for ’et falsk eventyrbryllup’ og frarådede prinsen at gifte sig med hende. Siden forsøgte han at glatte ud ved at undskylde for brevet.

I denne uge er Meghan Markles far i centrum, da britiske medier afslørede, at han havde fået taget falske paparazzi-fotos af sig selv, hvor det forestillede, at han var i gang med forberedelserne til sin datters bryllup.

Faderen har siden undskyldt og forklaret, at han var ked af de paparazzibilleder, der var blevet taget af ham ved tidligere lejligheder.

Kort efter fortalte faderen til det amerikanske medie TMZ, at han ikke ville deltage i datterens bryllup grundet et hjerteanfald for en uge siden. Historierne fik det britiske kongehus til meddele, at det er en ’vanskelig situationen’ for Meghan og Harry.

Siden har Tom Markle ændret mening og først oplyst, at han alligevel deltager i datterens bryllup, hvorefter en ny melding lød, at det ikke kunne lade sig gøre.

Ifølge Lars Hovbakke Sørensen er situationen omkring Meghan Markles familie meget usædvanligt set i royale sammenhænge:

»Det er lidt specielt, at de er så ekstreme i den måde, de opfører sig på,« siger han og tilføjer, at postyret dog kan blive en fordel for brudeparret:

»Der vil være rigtig mange, der vil synes, at det er synd for Meghan grundet hendes families opførsel. Mange unge i dag mener, at det er vigtigt, at man ikke kun ser de kongelige som glansbilleder, men at det også er vigtigt, at man ser mennesket bag facaden, og her får man afsløret, at disse mennesker er helt almindelige mennesker på godt og ondt.«

Briterne har en særlig overbærenhed med prins Harry, da mange føler stor sympati med ham grundet det svære tab, han led, da han som 12-årig mistede sin mor. Prinsen har siden selv udtalt sig om den svære tid og de psykiske problemer, det medførte - samt om, hvor forkert han mener, det var, at han blev tvunget til at gå bag sin mors kiste ved begravelsen. Vis mere

Ifølge Lars Hovbakke Sørensen skal kongehuset dog alligevel handle hurtigt, hvis skaden ikke skal blive stor. Især, hvis det ender med, at der skal findes en erstatning for Tom Markle.

»Det er jo en mærkelig situation for kongehuset, der virkelig skal tænke hurtigt og strategisk for, hvad der er klogest at gøre i denne situation, så det ikke bliver alt for specielt og alt for pinligt«, lyder det fra den danske kongehusekspert.

Meghan Markles skandale-familie

Thomas Markle Sr.

Meghans Markles far arbejde i mange år som lystekniker på store TV-produktioner - blandt andet den populære TV-serie 'Vore Værste år'. Vis mere

De seneste par uger har det været et stort spørgsmål i medierne, hvorvidt Meghan Markles far, 73-årige Thomas Markle Sr., deltager i det royale bryllup.

Meghan Markles forældre gik fra hinanden, da hun var bare seks år gammel, og selvom hun ved flere lejligheder har udtalt, at de tre var tætte - også efter skilsmissen - tyder meget på, at forholdet til faderen i dag er anspændt.

I et tv-interview, som blev sendt samme dag, som Meghan Markle og prins Harry offentliggjorde deres forlovelse, fortalte prinsen, at han aldrig har mødt sin kommende svigerfar. Nu tyder meget på, at det heller ikke kommer til at ske ved brylluppet.

Thomas Markle Sr. har nemlig udtalt til TMZ, at han ikke regner med at deltage i det royale bryllup. Først lød melding på, det skyldes, at han skammer sig over at have solgt en række falske paparazzi-billeder af sig selv til medierne.

Senere har han forklaret, at han ønsker at deltage, men kan blive forhindret, fordi han skal have foretaget en hjerteoperation.

Thomas Markle Jr.

Thomas Markle Jr. blev i 2017 anholdt, efter han angiveligt havde truet sin kæreste med en pistol under et skænderi, hvor de begge var fulde. Vis mere

Meghan Markles 51-årige stedbror, Thomas Markle Jr, bor i Oregon, USA, arbejder som vinduesmontør og har ikke set sin søster siden 2011, hvor de var til deres farmors begravelse.

Han er ikke inviteret til det royale bryllup, og skal nok heller ikke forvente at høre fra sin halvsøster lige foreløbigt. I slutningen af marts sendte han nemlig et håndskrevet brev til magasinet ‘In Touch Weekly’, hvori han opfordrede Prins Harry til at aflyse brylluppet.

‘Det er ikke for sent. Meghan Markle er tydeligvis ikke den rigtige kvinde for dig,’ skriver han i brevet, hvor han også kalder sin søster for ‘en udslidt, overfladisk, opblæst kvinde, der vil gøre prinsen og den royale kulturarv til grin’.

Selvom Thomas Markle Jr ikke skal deltage i brylluppet, befinder han sig lige nu i London med sine to sønner, Tyler og Thomas, og ekskone, Tracey, fordi de skal kommentere brylluppet for det britiske tv-program ‘Good Morning Britain’.

Samantha Grant

Meghan Markles halvsøster, Samantha Grant, er angiveligt meget skuffet over ikke at være blevet inviteret til det royale bryllup. Vis mere

Meghan Markles halvsøster, 53-årige Samantha Grant, har ikke været bleg for at udtale sig til pressen, siden det i november blev offentliggjort, at hendes søster skal giftes med Prins Harry - og det er ikke kun søde ting, hun har at sige.

Den 53-årige mor-til-tre, der i 2008 blev diagnosticeret med multipel skelrose, har blandt andet kritiseret Meghan Markle for ikke at have støttet deres far økonomisk, på trods af at han forsørgede hende, da hun forfulgte sin drøm om at blive skuespillerinde.

Lige nu er Samantha Grant ved at skrive en bog om sit forhold til halvsøsteren. Dog har hun ikke talt med hende siden 2014 og ikke set hende ansigt-til-ansigt siden 2008.

»Meg og jeg har ikke et forhold lige nu. Jeg tror, det er blevet anstrengt det sidste års tid på grund af de ting, tabloidmedierne har skrevet, men så vidt jeg ved, har Meg ikke et forhold til nogen i familien,« sagde hun onsdag til TMZ.

Samantha Grant er ikke inviteret til brylluppet.

Doria Ragland

Meghan Markle og hendes mor, Doria Ragland, er meget tætte. Her ses de sammen til invictus game i September 2017. Vis mere

Selvom Meghan Markle har et anspændt forhold til de fleste familiemedlemmer på faderens side, er det helt modsat med hendes mor, Doria Ragland - en 61-årige yogainstruktør og socialarbejder fra Los Angeles - som hun har et meget tæt forhold til.

»Vi kan virkelig have det sjovt sammen, og samtidig finder jeg så meget trøst i hendes opbakning. Dualiteten er til stede på samme måde, som hvis det var min bedste ven,« sagde den kommende hertuginde i et interview med magasinet Glamour i august sidste år.

Doria Ragland har mødt hendes datters udkårne, Prins Harry, ved flere lejligheder, og det tyder på, at også han er meget begejstret for sin kommende svigermor.

»Hendes mor er fantastisk,« sagde han under parrets første interview sammen, som blev offentliggjort den dag, de annoncerede deres forlovelse.

Meghan Markles mor har fået en helt særlig rolle under det royale bryllup, hvor hun skal sidde med sin datter i den bil, der skal fragte hende til kirken lørdag morgen.