Kongehusekspert mener ikke, at det er prins Joachim, der har bedt sin hustru gå ud og sende en opsang til danskerne.

»Det er spontant. Jeg tror ikke, hun handler på ordrer på den måde,« siger Sebastian Olden-Jørgensen, efter at den 43-årige handlekraftige prinsesse i et interview med Se & Hør har fortalt, at den seneste tids kritik af prins Joachim har været helt urimelig.

Kongehuseksperten er enig med hende og forstår godt hendes behov for at forsvare husbonden efter den verserende apanage-sag.

Han undrer sig dog over én ting.

»Hun er tættest på ham, så det er rigtigt af hende at give udtryk for det (at kritikken er for meget, red.). Det er en naturlig hustru-solidaritet og et tegn på, at det går ham på,« siger kongehuseksperten, inden han påpeger:

»Det kan godt være, hun siger: 'Nej, nej, det påvirker ham ikke' - men hvorfor går hun så ud og siger det?« griner han.

Prinsesse Marie valgte i en interview med Se & Hør at tage bladet fra munden og fortælle, at hun synes, kritikken har været helt urimelig, siden det blev meldt ud, at prins Joachim fik lov at tage sin apanage med sig, da han flyttede til Paris med familien i sommer.

Og her svarede hun blandt andet på, om kritikken påvirker prins Joachim.

»Nej, ikke længere. For han arbejder hårdt. Men han synes selvfølgelig, at det er fuldstændig urimeligt. Men han ved, hvordan stemningen kan være, men han har det fint. Han er ikke arrogant, og han siger sandheden. Altid,« svarer prinsesse Marie.

Kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen mindes ikke, at prinsesse Marie er gået i brechen for sin mand på den måde før. Og han roser hende for, hvad der - efter hans vurdering - kommer spontant fra hjertet.

»De kongeliges mulighed for at svare igen på kritik eller ukontrollabel omtale er begrænset. Vi andre kan jo komme i DRs 'Shitstorm' (radioprogram om mediestorme, red.) og svare igen, uden at nogen tager det ilde op. Men den mulighed har de kongelige ikke på samme måde. De skal passe mere på. Så når de gør det, kan det kun se frygteligt defensivt og kikset ud.«

Alligevel synes han ikke, at hendes udtalelser er overraskende. For han mener også, at kritikken af prins Joachim har været hård.

»Det er ikke sådan, at bare fordi han er væk fra Danmark, så kan han ikke gøre noget for landet. Prinsesse Benedikte har gjort meget for det danske kongehus, selvom hun har boet i udlandet. Lad os nu se, hvad det hele ender med, og hvad hans nye liv vil give Danmark,« siger Sebastian Olden-Jørgensen, der peger på, at prins Joachim vil kunne skabe netværk, erhvervs- og kulturforbindelser for Danmark.

Men er han den rette til rollen? Han er jo ikke en af de mest populære medlemmer af kongehuset.

»Nej, der er gået et eller andet galt - det er helt indiskutabelt. Men jeg tolker også hans nye liv i Frankrig som et udtryk for en ny start. Ikke kun for ham, men for hele familien. Derfor behøver den nye fremtid, der ligger nu, ikke ligge i forlængelse af den lidt mislykkede fortid,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

»Det er ensidigt at sige: 'Nu flygter han, nu tager han væk, og han tager apanagen med, og vi har ikke gavn af ham.' Det er en meget ensidig og forkert betragtning. Jeg tror, prinsesse Marie har ret. Vi vil se frugterne af hans arbejde - men ikke endnu.«