Mens prins Andrew kæmper mod sin bror, kong Charles, for at kunne beholde sin store herskabelige bolig, så kan han glæde sig over økonomisk støtte fra sin ekskone Sarah Fergusons.

Selvom parret formelt blev skilt i 1996, så bor de stadig sammen i Andrews bolig, og nu kommer det frem, at Sarah Ferguson betaler parrets regninger.

Det har den 63-årige hertuginden fortalt i et interview med Hello Magazine.

»Siden han trådte tilbage (fra sine royale pligter, red.), har han ikke taget nogen af skatteydernes penge. Og jeg er i en position, hvor jeg kan støtte ham og resten familien gennem mit arbejde. Og jeg er meget glad og stolt af at kunne gøre det,« fortæller Sarah Ferguson

Sarah Ferguson og prins Andrew .
Sarah Ferguson og prins Andrew . Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Vis mere

Hertuginden, der har de to voksne døtre, prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice sammen med prins Andrew, har tidligere ellers haft gevaldige problemer med økonomien.

I et tv-interview i 2010 i USA fortalte hun, at hun var ved at gå konkurs.

Men siden da er vinden blæst den rigtig vej for Sarah Ferguson, hvilket ikke kan siges er tilfældet for hendes tidligere mand.

Mens prins Andrew har oplevet en kongelig deroute grundet sit bekendtskab med sexforbryderen Jeffrey Epstein, så har Ferguson haft succes.

Den entreprenante hertuginde har både forsøgt sig som børnebogskribent, filmproducent, været med i reklamefilm og skrevet noveller.

Sarah Ferguson med sine to døtre.
Sarah Ferguson med sine to døtre. Foto: Jonathan Short
Vis mere

Den seneste novelle er netop udkommet, og det er i den forbindelse, at hertuginden har givet adskillige interview.

Og Fergusons penge falder formentlig på et tørt sted.

For kong Charles skal snart tage stilling til, hvad der skal ske med den årlige ydelse på 250.000 pund (2 millioner kroner), som prins Andrew har modtaget hidtil fra den kongelige pengekasse.

Angiveligt frygter prins Andrew, at han vil miste pengene, hvilket vil give ham store problemer med at betale for sit palads Royal Lodge i Windsor, som er kongefamiliens ejendom, men som han har brugsret til.

Sarah Ferguson og prins Andrew ved deres bryllup i 1986.
Sarah Ferguson og prins Andrew ved deres bryllup i 1986. Foto: STRINGER
Vis mere

Men det koster 2.000 kroner om ugen at bo i det paladset, der har hele 30 værelser.

Dertil kommer, at kong Charles formentlig også helst vil have sin degraderede bror ud af det mondæne palads.

Kilder tæt på kongehuset har udtalt til flere britiske medier, at kong Charles forsøger at få prins Andrew til at flytte ind i det noget mindre Frogmore Cottage, der også ligger i Windsor.

Frogmore Cottage har indtil nu været bolig for prins Harry og hertuginde Meghan, men de er netop blevet bedt om at aflevere nøglerne til huset, som de ikke længere bruger, da de er flyttet til USA.

Sarah Ferguson har dog ikke haft lyst til at kommentere på prins Andrew bolig dilemma:

Hun mener, at 'det er en sag mellem' de to brødre.

Sarah Ferguson bor på Royal Lodge sammen med prins Andrew. Officielt er de dog ikke et par.