Det stærke blik. De høje kindben. Det lille smalle og lettere reserverede smil. Blot tre små detaljer kronprinsesse Mary har tilfælles med sin forgænger, modellen Katja Storkholm, som i dag er 41 år gammel.

Og netop nu hvor begge kvinder har nået en vis modenhed og rundet de 40, viser billederne med al tydelighed, at ligheden mellem dem er slående. Og måske med god grund.

Selvom det er mange mange år siden, at Frederik var kæreste med den smukke tidligere undertøjsmodel, har kilder tæt på Kronprinsen aldrig lagt skjul på, at af alle hans nu ex-kærester er Katja Storkholm den, der har betydet allermest for ham. Og ikke kun fordi, det var hende der brød forholdet.

Således forlyder det, at Frederik faktisk var nede på knæ og fri til Katja. Hvilket næppe er en uovervejet gestus for en Kronprins.

Ifølge Trine Villemanns bog ’1015 København K’ var det Katja Storkholm, der hjalp Frederik med at finde sine egne ben som Kronprins og var en enorm støtte for ham. Bl.a. skulle det være hende, der bakkede ham op, da han ønskede at gennemføre sin benhårde uddannelse i Frømandskorpset.

- Det skete kun, fordi Katja var der og fordi hun støttede ham, som det hedder i bogen, hvor Villemann også kalder parret ’et ægte team’.

- Det skulle have været de to, skriver hun.

Men Dronningen modsatte tilsyneladende den match. Og til sidst gik parret altså hver til sit.

Katja Stockholm blev efterfølgende gift med den tre år yngre advokat og sejlsportsmand, Chresten Plinius. I Frederiksborg Slotskirke. Kort tid efter blev den smukke model gravid, og parret fik sønnen Vitus.

I 2009 brast ægteskabet dog. Og Katja Storkholm har siden været alenemor og bor på østerbro sammen med sin søn. Hun har uddannet sig til konservator og bla. specialiseret sig i Cobra kunst.

- Jeg er meget flittig, men prioriterer virkelig også min søn. Jeg er hans anker, så det betyder mere end arbejde, siger Katja Storkholm i et interview med Børsen.

Kronprinsen taler hun til gengæld ikke om overhovedet. Det er et overstået kapitel for den 41-årige skønhed.