Prinsesse Benedikte smilede stort, da hun lørdag aften deltog i Dansk Rideforbunds 100 års jubilæum.
Prinsesse Benedikte smilede stort, da hun lørdag aften deltog i Dansk Rideforbunds 100 års jubilæum. Foto: Ida Marie Odgaard

Prinsesse Benedikte viste, at hun atter har fået farve i kinderne og smilet tilbage, da hun lørdag udførte sin første officielle pligt siden sin mands bisættelse

For kun en måned siden gik en forstenet prinsesse Benedikte den tunge vej ind i kirken i Berleburg for at sige et sidste farvel til sin mand gennem knap 50 år, prins Richard, der blev bisat.

Men nu er der atter kommet farve i den 72-årig prinsesses kinder. Det viste hun lørdag, da hun under pomp og pragt mødte op til Dansk Rideforbunds 100 års jubilæumsfest i Korsør, hvilket var hendes første officielle pligt siden prins Richards død.

larslarsen

Det var en storsmilende prinsesse Benedikte, der steg ud af den royale, sorte Audi. Klædt helt i sort og med håret velfriseret og pink læbestift om læberne så prinsessen fornøjet til, mens de fremmødte gardehusarer spillede en velkomstsalut for æresgæsten.

At prinsesse Benedikte møder op til en af sine pligter så kort efter sin mands død, kommer næppe som en overraskelse for dem, der har fulgt hende. Hun har altid været kendt som en utroligt pligtopfyldende prinsesse. I årevis har hun passet sine forpligtelser for Det Danske Kongehuset og endda været stedfortrædende rigsforstander, når både dronningen, kronprinsen og prins Joachim har været ude af landet samtidig.

Prinsesse Benedikte deltog lørdag aften i Dansk Rideforbunds 100-års jubilæum. Her ses hun ved siden af Ulf Helgstrand.

Og ifølge Journalist Anna Johannesen, som i flere årtier fulgte Kongehuset for Billed-Bladet, passer prinsessen på samme måde sine protektioner..

» ..Benedikte svigter hverken hestene eller spejderbevægelsen eller nogle af sine øvrige protektioner. Pligten går forud for alt. På det område ligner hun Dronningen. Man passer sine ting,« forklarede Anna Johannesen til BT i marts.

sda

At det lige netop er ved Dansk Rideforbunds 100 års jubilæum, at prinsesse Benedikte vender tilbage til offentligheden, er næppe en tilfældighed. Ridning og heste har fyldt enormt meget i prinsessens liv, siden hun var barn .

På slottet i Berleburg avler hun heste sammen med sin ligeså hesteinteresserede datter, 41-årige prinsesse Nathalie, der gennem mange år har været professionel dressurrytter. Sidstnævnte har ført til, at både prinsesse Benedikte og hendes afdøde mand, Prins Richard, har stået på sidelinjen ved at utal af stævne som heppekor, mens deres datter har repræsenteret Danmark ved bl.a. andet De Olympiske Lege.

Gardehusarerne var også kommet til Korsør for at give prinsesse Benedikte en festlig velkomst.

Prinsesse Benediktes hesteinteresse har også ført til, at hun har i 25 år været protektor for Dansk Rideforbund, ligesom hun er protektor for flere andre hesteorganisationer som Hestens Værn og Dansk Varmblod.

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte

Dansk Rideforbunds formand, Ulf Helgstrand, kalder prinsessens engagement i ridesporten for ’stort’.

»Det er ikke et protektorat alene for pligtens skyld. Det er også hendes helt store interesse,« siger formanden og tilføjer:

»Det har en rigtig stor betydning for rideforbundet. Hun har en god hesteforståelse og kommer med faglige input.«

Det er blot en måned siden, at prinsesse Benediktes mand, prins Richard, blev bisat i Bad Berleburg. 

Ulf Helgstrand, der tidligere har været overlæge på Rigshospitalet, har igennem mange år haft et nært kendskab til prinsesse Benedikte og prins Richard, som han også var læge for.

»Familien er en rigtig hestefamilie, og prinsesse Benedikte har været med ved nærmest alle nationale og internationale stævner, som hendes datter har deltaget i. Dressursporten er hendes hjertebarn,« siger Ulf Helgstrand.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.