Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Om det var det strålende solskin, Tivolis blomstrende tulipaner i alverdens klare farver eller selskabet skal være usagt. Men for første gang i meget lang tid ville prins Henrik svare på spørgsmål fra pressen, som han i stor stil har været omtalt af, efter han i midten af april måned på grund af sygdom måtte melde fra til at deltage i Dronning Margrethes 75 års fødselsdag.

BT's udsendte mødte Prinsgemalen foran restaurant Frøken Nimb i Tivoli, hvor han netop havde rejst sig fra et restaurantens udendørs borde efter at have spist frokost sammen med blandt andet en af sine franske nevøer.

Og da Prinsgemalen opdagede bt.dks udsendte og fotograf på vej ud af restauranten, sendte han øjeblikkelig et af sine brede, velkendte smil til kameraet.

Hvordan går det med Dem Deres Kongelige højhed, har De det godt?

»Det går fint, storsmilede Prins Henrik,« og bredte armene ud, som om han ville omfavne Tivoli i et stort favntag.

»Jeg er i Tivoli, lød det fra Prinsgemalen, der også smilende og nikkende bekræftede på spørgsmålet om, at han er sund og rask igen.

Dermed bekræfter den snart 81-årige Prinsgemal, at hans helbred har været under pres, siden han måtte melde afbud til alle festlighederne i forbindelse med dronning Margrethes fødselsdag den 16. april.

Da droninng Margrethe på et pressemøde få dage før sin fødselsdag fortalte, at prinsgemalen måtte melde afbud pga noget influenza-lignende noget, bølgede sympatien mod Henriks sygeleje på Fredensborg Slot.

Men den medfølende stemning blev på et splitsekund vendt 180 grader, da det kom frem, at Henrik få timer efter den private fest for hans dronning var slut, følte sig frisk nok til at køre i bil til Hamborg, hvor han blev spottet på en rasteplads af nogle danskere om formiddagen fredag den 17. april.

Dagen efter blev Henrik fotograferet af danske turister, mens han opholdt sig på den af turister stærkt besøgte Markusplad i Venedig i et vældigt humør og omgivet af venner. Hoffets kommunikationschef, Lene Balleby, bekræftede dengang, at Henrik ganske rigtigt var taget på privat ferie for at komme sig helt oven på sin sygdom.

Og da Prinsgemalen vendte hjem igen, kom det frem, at han i dagene efter rekreationsopholdet havde været til undersøgelser både på Bispebjerg Hospital og Rigshospitalet.

Det har både undret og forarget danskerne gevaldigt, at Henrik var for syg til at deltage i sin hustrus 75 års fødseldagsfest, men at han ganske få timer senere tilsyneladende var frisk nok til at rejse til et af Europas mest fugtige områder for at rekreere efter sin influenza.

En meningsmåling som BT fik foretaget af Gallup viste da også, at danskerne dumpede Henriks opførsel. Fuldstændig. I danskernes øjne svigtede og ydmygede han Dronningen.

Dermed gik Henrik fra kultstatus og et af de mest populære medlemmer af kongehuset til at ende på sidstepladsen. Igen.

For der har Henrik nemlig ligget og rodet rundt mange gange. Og i mange år. Men i de seneste år har Prinsgemalen alligevel formået at vende stemningen mod sig. Det skyldes både hans besøg på fristaden Christiania en vinterdag for et par år siden, at det er gået op for danskerne at Henrik altid har gjort, lige hvad der passer ham. Og så de portrætprogrammer, der blev lavet om og med Prinsgemalen i forbindelse med hans 80 års fødselsdag sidste år.

Men nu er Henrik igen blevet kongehuset mindst populære medlem. Selv om han altså er sund og rask. Igen.

 

 

 

Andre læser også