Kronprinsesse Marys bror bekræfter, at han er blevet hængt ud på en falsk Facebook-profil.

Verdens største engelsksprogede netavis Daily Mail skrev i sidste uge historien om, at der var knas i forholdet mellem kronprinsesse Mary og hendes australske familie. Den historie byggede de på et år gammelt Facebook-opslag, der angiveligt stammede fra kronprinsesse Marys bror, John Stuart Donaldson.

Her fremgik det, at Kronprinsessen skulle være raget uklar med sine søskende, der derfor holdt ferie uden hende.

Denne Facebook-profil, der ser ud til at tilhøre kronprinsesse Marys bror, John Donaldson, er falsk. Det oplyser Kongehuset til BT. Billedet er et screendump fra den britiske avis Daily Mail. Vis mere

Men som BT torsdag kunne afsløre, så var der tale om en falsk profil:

»Vi konstaterer, at der er tale om et åbenlyst misbrug. Det er desværre alt for nemt at lave falske profilsider, og i det her tilfælde er det brorens identitet, der er blevet misbrugt,« lød det fra Kongehusets pressechef, Lene Balleby.

Og nu taler John Stuart Donaldson selv ud om den usande historie:

»Jeg kan bekræfte, at hele Facebook-opslaget er falsk,« oplyser han i en mail til Ekstra Bladet.

Han oplyser imidlertid ikke, om han ønsker at gå videre med sagen.

Her ses kronprinsessens bror - i ægte version.  John Stuart Donaldson ankommer her sammen med sin kone Leanne Mary og Frederiks bryllupsfest. Vis mere

Kongehuset har tidligere oplyst til BT, at da det ikke er Kronprinsessen selv, der er den direkte forurettede par, vil Hoffet ikke gøre mere ved den usande historie:

»Derfor vil det være Kronprinsessens brors beslutning, om han vil forfølge sagen eller ej,« fortalte Lene Balleby til BT.