Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Torsdag kom første reaktion fra kronprins Frederik siden hans fars omdiskuterede udmelding om ikke at ville begraves ved siden af sin kone dronning Margrethe.

»Jeg har kun det at sige, at jeg er rigtig ked af min fars beslutning på rigtig mange områder. Mere kan der ikke siges om den her sag på nuværende tidspunkt.«

Sådan lød det fra kronprins Frederik, der torsdag deltog i et arrangement ved Aarhus Lystbådhavn i forbindelse med rejsegildet på det kommende internationale sejlsportcenter i byen.

Det har vakt stor furore at Prins Henrik har meldt ud, at han ikke ønsker at blive begravet ved siden af sin kone gennem 50 år, dronning Margrethe.

Prinsens opsigtsvækkende beslutning oplyste kongehuset om torsdag til BT, da kommunikationschef Lene Balleby fortalte i et stort interview, at prinsen er utilfreds med, at han i sit officielle virke aldrig er blevet sidestillet med dronningen med titel af kongegemal.

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« lød det fra Lene Balleby.

Efterfølgende uddybede prinsen sin holdning, da han udtalte sig til både Se og Hør og Billed-Bladet.

»Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde,« sagde han blandt andet.

Overfor ugebladet Se & Hør har prinsen dog sat døren på klem for sin dronning. Men han har et meget specifikt krav.

»Det er min kone og ikke mig, der kan gøre noget ved den beslutning. Hvis hun vil have mig begravet sammen med hende, må hun gøre mig til kongegemal. Færdig. Jeg er ligeglad,« siger han til Se & Hør.

Opdateres...