2022 bød på flere kriser for det danske kongehus, som blandt andet handlede om Herlufsholm og mistede prinse- og prinsessetitler.

Der er dog solidaritet at hente hos vores nordiske brødre i Norge, hvor kongehuset også har sit hyr.

Først var der krise om prinsesse Märtha Louise og hendes kontroversielle forlovede, shamanen Durek Verrett. Prinsessen fik i sidste ende lov til at beholde sin titel, men det blev dog besluttet, at hun ikke længere skulle repræsentere det norske kongehus. En beslutning, som blev truffet i fællesskab, lød det fra prinsesse og kongehus.

Men nu er en ny krise under opsejling, og denne gang handler det om en lille pose med et hvidt, uidentificeret pulver i.

Den kendte norske influencer Sophie Elise Isachsen kom i sidste uge i vælten, da hun delte et billede af sig selv og en veninde, som holdt den lille pose med det, som nogen har haft mistanke om er stoffer.

Billedet blev hurtigt slettet igen, men internettet glemmer som bekendt aldrig. Og veninden, hende med posen i hånden, er altså ikke hvem som helst. Det er såmænd Nora Haukland, der er kæreste med kronprinsesse Mette-Marits søn Marius Borg Høiby. Hun ernærer sig også som influencer.

Forbindelsen har draget kongehuset ind i sagen, og ifølge et screenshot, som er begyndt at florere, har de været meget aktive i at neddysse sagen.

På screenshottet kan det ses, hvordan kongehuset på Instagram har skrevet til en bruger, at vedkommende straks skal fjerne sin story med billedet af Sophie Elise Isachsen og Nora Haukland.

Der er bare lige ét problem. Screenshottet er falsk.

Det bekræfter det norske kongehus nu selv over for Nettavisen.

»Dette screenshot er falsk, og vi er ikke afsender af dette,« siger kommunikationschef ved det norske kongehus, Guri Varpe, til mediet.

Yderligere kommentarer til sagen har der dog ikke været. Heller ikke fra nogen af de involverede parter.