Prins Henrik er i dag blevet udskrevet fra Rigshospitalet. Det oplyser Kongehusets Kommunikationsafdeling i en pressemeddelelse.

Den 83-årige prins blev indlagt sent sidste søndag aften for at blive behandlet for smerter og komplikationer, der er opstået i en tidligere skade i Prinsens højre ben. Her blev han opereret i højre lyske og fik en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Indgrebet blev foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger.

Efter udskrivelsen har prins Henrik taget ophold på Fredensborg Slot. Ifølge pressemeddelelsen vil prinsen i den kommende tid få brug for ro og hvile. Det skriver hoffets kommunikationschef Lene Balleby i pressemeddelsen.

Det er første gang i over en uge, at der har været nyt om Prinsens tilstand. Hidtil har hoffet blot oplyst, at der ikke var noget nyt, når pressen har henvendt sig.

Prins Henrik blev som tidligere nævnt indlagt sidste søndag aften. Der kom han direkte fra Caix, hvor han og Dronningen netop havde taget hul på deres fælles ferie. Her opholder Dronningen sig stadig. Imens er prins Joachim er rigsforstander frem til den 23. august, da kronprins Frederik er i Australien.

Dronning Margrethe forventes at komme hjem den 24. august, hvor der samme dag er residensforlæggelse til kongeskibet Dannebrog. Men det bliver ikke meget tid, Majestæten får sammen med sin mand. Allerede søndag tager Dronningen til Hillerød, hvor hun deltager i festgudstjenesten i Frederiksborg i anledning af kirkens 400 års jubilæum. Og onsdag i næste uge begynder sommertogtet på Bornholm, som slutter fredag.

Da prins Henrik blev indlagt, oplyste Kongehusets kommunikationsafdeling i en pressemeddelelse den 14. august, at der ikke var planlagt operationer i forbindelse med prinsens indlæggelse.

»Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb, » som der stod i pressemeddelesen.

Prins Henrik fik sat sig selv og Danmark på verdenskortet, da han i sommer via Lene Balleby først overfor BT bekræftede, at han ikke ville begraves ved siden af sin hustru i Roskilde Domkirke. Og siden i et opsigtsvækkende interview med Billedbladet og Se&Hør og blandt andet udtalte, at det var Dronningen, der gjorde ham til en nar. Samme dag interviewet blev offentliggjort, ankom Dronningen til Caix, for at holde ferie sammen med sin  mand.

Et par dage efter kunne BT bringe billeder af Dronningen og prins Henrik sammen, der skulle overvære en kirkekoncert i det sydfranske.