Lyt til artiklen

Det kan godt være, at der følger mange privilegier med i det at være kongelig. Men at undgå sygdom er ikke et af dem.

Flere medlemmer af den svenske kongefamilie har været syge den seneste tid, og nu er turen kommet til kong Carl Gustaf, der har måttet aflyse flere arrangementer.

Det er tilsyneladende noget så banalt som forkølelsessymptomer, der har sendt den 76-årige konge så voldsomt til tælling, at han siden torsdag har måttet opgive at deltage i de officielle arrangementer.

Det oplyser Svensk Dam.

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf ved nobelprisuddelingen.
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf ved nobelprisuddelingen. Foto: CHRISTINE OLSSON
Vis mere

Og det halter åbenbart stadig med kongens helbred, oplyste hoffet til mediet mandag.

»Kongen er stadig ikke helt rask og deltager derfor ikke ved modtagelsen af diplomater i morgen (tirsdag, red.),« lød det fra hoffet.

Der var dog også godt nyt på vej, da kongen havde det bedre og håbede på at være tilbage og passe sine pligter fra onsdag.

Det er dronning Silvia, der har klaret skærene, mens kongen har været syg, og hun måtte altså endnu engang trække i arbejdstøjet tirsdag.

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf i september.
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf i september. Foto: POOL
Vis mere

Der kunne hun dog glæde sig over, at hun fik hjælp til at modtage diplomaterne af kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

Det svenske kronprinspar har selv været ramt af en forkølelsesvirus tilbage i december, mens dronning Silvia også været ramt af noget lignende.

I midten af januar blev prinsesse Sophia ligeledes ramt af forkølelse.