Mange har glædet sig til onsdagens store genåbning af samfundet, og dagen blev også markeret på kongelig vis.

Dronning Margrethe havde nemlig trukket i arbejdstøjet og deltog i åbningen af en ny udstilling på Glyptoteket for at markere åbningen af kulturlivet.

Og hvis man synes, at det er længe siden, at man sidst har set Danmarks monark ude i offentligheden, så er det ikke, fordi hukommelsen svigter.

Da Dronningen i blå jakke, matchende hat og hvidt mundbind onsdag klokken 11.30 steg ud af Krone 121 og gik op til Glyptoteket, var det fem måneder siden, at hun grundet corona sidst var ude til et arrangement i offentligheden.

Dronning Margrethe fik overrakt blomster af to små blomsterpiger.
Dronning Margrethe fik overrakt blomster af to små blomsterpiger. Foto: Emil Helms
Vis mere

Mens Kronprinsparret de seneste måneder har deltaget i en del virtuelle møder i forbindelse med prisuddelinger, fondsarbejde og de protektioner, de har, så har dronning Margrethe været knap så synlig. Hun har primært arbejdet hjemme samt deltaget i arrangementer i Kongehuset-regi, som for eksempel da hun deltog i Urparade ved Den Kongelige Livgarde i marts.

Faktisk skal man helt tilbage til 27. november, hvis man ifølge Kongehusets kalender skal finde Dronningens seneste deltagelse i offentligheden, da hun var til stede ved overrækkelsen af H.C. Ørsted Medaljen i Guld, hvilket i øvrigt også foregik på Glyptoteket.

Dronningen var fåmæl og sagde ikke noget til pressen, men virkede tilfreds, da hun med raske skridt gik ind i Glyptoteket, hvor man grundet blæsevejret havde fravalgt at rulle den røde løber ud for majestæten.

Vel inde fik Dronningen overrakt blomster af to små piger, før hun sammen med museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen kiggede nærmere på udstillingen med Rodins skulpturer.

Det er første gang, at Rodins berømte skulpturer vises i Danmark i dialog med kunstnerens egen antiksamling.

Ifølge museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen forbinder udstillingen tre af Dronningens store interessefelter; fransk kunst, arkæologi og scenografi.

Med genåbningen af Danmark ser det ud til, at danskerne atter får mulighed for at komme tættere på de kongelige.

Dronning Margrethe fik overrakt blomster af to små blomsterpiger.
Dronning Margrethe fik overrakt blomster af to små blomsterpiger. Foto: Emil Helms
Vis mere

For efter at den kongelige kalender i flere måneder har stået nærmest gabende tom, så virker det til, at danskerne de kommende uger kommer til at se meget mere til Dronningen og Kronprinsparret.

Alene den næste uge har de kongelige hele syv arrangementer, der foregår ude i 'virkeligheden'.

Det er næsten fem måneder side, at Dronningen senest har været ude til et arrangement i offentligheden som for eksempel en åbning af en udstilling.
Det er næsten fem måneder side, at Dronningen senest har været ude til et arrangement i offentligheden som for eksempel en åbning af en udstilling. Foto: Emil Helms
Vis mere