Mens Prinsesse Kate koncentrerer sig om at komme igennem sit kræftforløb, er kong Charles kommet med en kongelig opmuntring.

På sin egen royale måde har han vist sin svigerdatter, at han sætter enormt pris på hende ved at tildele hende en særlig titel.

Tirsdag er det blevet offentliggjort, at prinsessen som den første kongelige nogensinde af kongen har fået tildelt ordenen 'Order of the Companions of Honour.'

Prinsessen er faktisk også blevet tildelt titlen som 'royal ledsager for ordenen, som på engelsk benævnes 'Royal Companion of the Order'.

Kong Charles og prinsesse Kate har et nært forhold.
Kong Charles og prinsesse Kate har et nært forhold. Foto: Chris Jackson/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ifølge The Telegraph har den sygemeldte prinsesse, der ikke har varetaget offentlige pligter siden juletiden, fået tildelt den fornemme titel af kongen, da hun har støttet ham i hans første tid som regent.

Angiveligt har kongen kreeret titlen specielt til sin svigerdatter for at vise, hvor meget han sætter pris på hende og hendes arbejde for kongehuset.

Og prinsesse Kate er kommet i fint selskab. Andre modtagere af ordenen er blandt andre Elton John, Sir David Attenborough og Paul McCartney.

Prinsesse Kate blev i midten af januar indlagt på hospitalet og fik foretaget en større operation i maven. Kongehuset meddelte til at begynde med, at operationen ikke var kræftrelateret.

Kong Charles er ligesom sin svigerdatter syg.
Kong Charles er ligesom sin svigerdatter syg. Foto: Chris Radburn/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Efterfølgende vakte det undren, at ingen så noget til prinsessen i flere måneder. 

Kort før påske afslørede hun dog, at selv om operationen var gået godt, så havde man fundet kræft efter operationen, og at hun derfor var kommet i forebyggende kræftbehandling.

Prinsessen bad i den forbindelse om ro til at komme sig.

Kong Charles er ligesom sin svigerdatter ramt af kræft, men har det tilsyneladende så godt, at han kan varetage en del af sine kongelige pligter imens.

Det er ikke blevet oplyst hvilken kræftform hverken kongen eller prinsessen lider af.

Vil du høre mere om det britiske kongehus? Så lydt med i B.T.'s podcast 'Kongehuset bag kulissen'.