Lyt til artiklen

Torsdag var Durek Verrett efter en række skolebesøg nået til Nydalen Gymnasium.

Men her lykkedes det atter engang den norske prinsesse Märtha Louises kontroversielle forlovede at rode sig ud i problemer.

Ifølge det norske medie VG fremviste den selvudnævnte shaman nemlig eleverne på skolen en medaljon, som han allerede tidligere har fået en del kritik for.

Og denne gang overvejer det norske Forbrugertilsyn at oprette en tilsynssag.

For på besøget på Nydalen Gymnasium fremviste Durek Verrett nemlig eleverne sine såkaldte 'spirit optimizers', som er de håndlavede medaljoner, han sælger for 1600 kroner stykket, og som han har fået stor kritik for at påstå hjalp ham med at blive rask, da han fik corona under sit besøg ved den norske prinsesse Ingrid Alexandras 18-års fødselsdag.

Prinsessen har ikke megen opbakning til sin titel på grund af sin forlovelse med Durek Verett. Senest har den norske kronprins Haakon vedkendt sig, at selvom han godt kan lide sin søster prinsesse Märtha Louises forlovede, så har den selvproklamerede shaman Durek Verrett skabt problemer for kongefamilien – nyligst ved at påstå, at han blev helbredt for corona af den type spirituelle medaljoner, han selv sælger for 1.600 kroner. Nu bakker kronprins Haakon op om beslutningen om, at hans søster har fået frataget sine royale forpligtelser.
Prinsessen har ikke megen opbakning til sin titel på grund af sin forlovelse med Durek Verett. Senest har den norske kronprins Haakon vedkendt sig, at selvom han godt kan lide sin søster prinsesse Märtha Louises forlovede, så har den selvproklamerede shaman Durek Verrett skabt problemer for kongefamilien – nyligst ved at påstå, at han blev helbredt for corona af den type spirituelle medaljoner, han selv sælger for 1.600 kroner. Nu bakker kronprins Haakon op om beslutningen om, at hans søster har fået frataget sine royale forpligtelser. Foto: LISE ASERUD
Vis mere

»På forespørgsel af eleverne blev den taget frem, og eleverne fik lov at holde den. Der blev ikke udført nogen behandling eller sagt noget om kureren af sygdomme. Og det varede i nogle få minutter til sidst,« skriver rektor på Nydalen Gymnasium, inn Siri Jensen, i en mail til VG.

Men fremvisningen kan være i strid med både den norske skolelov og markedsføringslov.

For skolen har ansvar for at sikre, at eleverne ikke bliver udsat for presserende reklamer - – og Durek Verrett skal være særligt forsigtig, når han som offentlig person og erhvervsdrivende viser sine kontroversielle produkter frem til letpåvirkelige unge mennesker.

»Efter al omtalen, der har været omkring det her produkt, så er det overraskende at høre fremstillingen af, hvad der skulle være sket her. Det er også klart, at erhvervsdrivende skal være forsigtige med at markedsføre sig i arenaer, hvor børn under 18 år opholder sig, som på skolen,« skriver afdelingsdirektør i Forbrugertilsynet, Bente Øverli, i en mail til VG.

Derfor bliver det nu vurderet, om Durek Veretts skolebesøg skal underlægges en nærmere granskning af den offentlige tilsynsmyndighed.