Dronning Margrethe var torsdag med til en mindehøjtidelighed til ære for sin nære ven gennem mere end 50 år, den afdøde præst Peter Parkov.

Det skete i Garnisonskirken i det indre København, hvor også prins Henrik og grevinde Alexandra mødte op for at sige et sidste farvel til Peter Parkov.

Den uddannede civilingeniør blev 78 år og har været en af dronning Margrethes tætteste venner siden ungdommen.

Peter Parker begravelse

Da prinsgemalen kom ind i dronningens liv midt i 60erne, blev han også ven med præsten.

Ifølge Billed Bladet tabte Peter Parkov ikke kampen til den lymfekræft, han havde kæmpet mod siden 2009. Han døde ifølge ugebladets oplysninger af følgerne fra et slemt maveonde.

Flere kendte med tætte forbindelser til kongehuset var torsdag til stede i Garnisonskirken. Blandt andre skuespillerinden Ellen Hillingsø og hendes far, den pensionerede generalløjtnant Kjeld Hillingsø.

Til stede var også modemanden Erik Brandt og rejsekongen Stig Elling, der ankom i selskab med husbonden Steen Andersen.

Holdt ferier i Frankrig

Peter Parkovs forhold til dronning Margrethe var så tæt, at de har holdt jul sammen, og Parkov har også været med på ferier på regentparrets slot, Cayx, i Frankrig.

Her var det ifølge Billed Bladet ikke unormalt at se dronningen og Parkov sammen på markedet i Carhors. Her fungerede Peter Parkov ved flere lejligheder som chauffør for dronningen ind til markedet, hvor han gerne hjalp til med at bære hendes varer.

Også grevinde Alexandra mødte op i Garnisonskirken.
Også grevinde Alexandra mødte op i Garnisonskirken. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Præsten fik konstateret lymfekræft i 2009, og sygdommen krævede, at den på det tidspunkt friske og rørige mand skulle have kemoterapi.

Peter Parkovs sidste ferie med regentparret fandt sted i april, hvor de holdt en sidste påske sammen. Her klarede den gangbesværede præst at være med til gudstjeneste i Aarhus Domkirke.

I sine sidste leveår boede Peter Parkov på plejehjemmet Holmegårdsparken i Ordrup.