Dronning Margrethes planlagte ankomst på Færøerne onsdag bliver ikke til noget.

Det oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling til B.T.

»På grund af lokale vejrforhold omkring Vaga Lufthavn på Færøerne har det i dag ikke været muligt for Dronningens fly at lande.«

Status er nu, at man afventer situationen, men forventningen er, at dronning Margrethe ankommer til Færøerne torsdag i stedet.

Ud over turen til Færøerne mangler Dronningen fortsat at besøge Grønland samt kommunerne Thisted og Esbjerg.
Ud over turen til Færøerne mangler Dronningen fortsat at besøge Grønland samt kommunerne Thisted og Esbjerg. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Det betyder naturligvis, at der vil være ændringer i morgendagens besøgsprogram,« lyder det fra Kongehuset.

Dronning Margrethe skal på officielt besøg på Færøerne som en del af Kongehusets sejlsæson.

Planen er, at Dronningen tager flyet, mens Kongeskibet Dannebrog møder Dronningen deroppe. Noget, som ikke mange i befolkningen er klar over, hvis du spørger B.T.s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen:

»Mange forestiller sig, at hun sidder på det skib i flere dage og tilbringer sommeren til søs. Det er dog langtfra virkeligheden.«

Kongeskibet Dannebrog, der er ramt af maskintekniske problemer, ligger fortsat i Frederikshavn.
Kongeskibet Dannebrog, der er ramt af maskintekniske problemer, ligger fortsat i Frederikshavn. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Kongehuset skal jo virke som et eventyr, og derfor er man ikke interesseret i at ødelægge danskernes – eller færingernes – forestilling om, at Margrethe sidder på det skib, der sejler rundt i hele rigsfællesskabet i pomp og pragt. Lidt ligesom når man fortæller børn, at julemanden eksisterer,« siger Jacob Heinel Jensen.

Men Dannebrog blev lørdag ramt af maskintekniske problemer ud for Frederikshavn, hvorfor det ikke var muligt at påbegynde den fire dage lange rejse til Færøerne.

Onsdag befinder Dannebrog sig fortsat i Frederikshavn, og det vides ikke, hvad det betyder for den resterende del af sommertogtet.

Ifølge Dronningens officielle program på Kongehusets hjemmeside skulle hun modtages i den færøske hovedstad, Torshavn, torsdag formiddag.

Herefter fulgte en række dage, hvor Dronningen blandt andet lægger vejen forbi regeringsbygninger i hovedstaden samt et ældrehjem i den færøske kommune Vestmanna.

Men programmet bliver som nævnt ændret grundet de vejrmæssige forhold.

Foruden Færøerne skal Dronningen besøge Grønland samt kommunerne Esbjerg og Thisted.