Der var ingen ord fra hverken dronningen eller kronprinsparret til journalisterne omkring forholdet til børnebørnene og den betændte situation i familien.

Ved Folketingets åbning tirsdag var den danske kongefamilie også inviteret, men de ønskede ikke at svare på spørgsmål.

De fremmødte journalister spurgte ellers til, hvordan kronprinsen så på forholdet til sin bror, efter at prins Joachim for nyligt har fortalt til B.T., at de to havde et kompliceret forhold.

Den samlede presse sendte en byge af spørgsmål afsted mod både Dronningen, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, men de valgte med store smil at vende ryggen til pressen og tale indbyrdes, inden de i samlet flok gik ind på Christiansborg.

De ventende journalister havde kort forinden fået at vide, at der ikke måtte benyttes mikrofon på stativ, og at den ikke måtte rækkes over ind over trappen. Det var tydeligt, at kongefamilien ikke ønskede at svare på spørgsmål i dag.

På trapperne kom både Dronningen, prinsesse Benedikte, Kronprinsen og Kronprinsessen forbi, inden turen gik ind på Christiansborg.

B.T. ville gerne have talt med dronning Margrethe efter udmeldelsen om, at hun have 'undervurderet' reaktionen fra prins Joachims familie.

»Jeg har truffet min beslutning som Dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt.«

»Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af,« lød det fra dronningen i pressemeddelelsen mandag.

B.T. ville også gerne have spurgt Kronprinsparret ind til, hvad de tænker om prins Joachim udmeldinger om, at parrene har et 'kompliceret' forhold til hinanden efter at prins Joachims børn har fået frataget deres titler.