Dronning Margrethe sværger til langrendsski, og kunne ikke drømme om at løbe alpint. Arkivfoto
Dronning Margrethe sværger til langrendsski, og kunne ikke drømme om at løbe alpint. Arkivfoto Foto: Keld Navntoft

Den danske dronning føler med Johan Friso og den hollandske kongefamilie

For første gang udtaler Dronning Margrethe sig offentligt om tragedien i den hollandske royale familie, der har lagt prins Johan Friso i koma.

- Det er frygteligt, hvad der er sket. Det er forfærdeligt tragisk. Det ser ikke rart ud. Det er så tragisk for hele familien, synes jeg. Man må bare håbe på, nej, jeg ved ikke engang. Hvad man skal håbe på nu, siger dronningen, til Billed Bladet, der har fanget hende på skiferie i Norge.

Dronning Margrethe, der selv er kendt som en passioneret langrendsløber, frygter ikke naturens kræfter, når hun står på ski. Laviner er ikke en stor risiko i Norge, hvor dronningen foretrækker at tage på skiferie.

Som den hollandske prins, står både kronprins Frederik og prins Joachim på alpinski, og som enhver anden mor kender dronningen til angsten for at hendes sønner skal komme galt af sted. Men hun har tillid til at Frederik og Joachim, der er jævnaldrende med den hollandske prins Johan Friso, tænker sig om, når de står på ski.

- Altså jeg regner med, at de beholder hovedet på, også når de står på ski, og ikke gør dumme ting. Og de er rutinerede nok til at vide, at rutine ikke er nok, siger dronningen til Billed Bladet.

Johan Friso blev indlagt i koma på Universitetssygehuset i Innsbruck, efter han den 17. februar blev ramt af en lavine ved skistedet Lech i Østrig. Johan Friso og tre venner stod på ski off piste, selvom de østrigske myndigheder havde advaret mod at bevæge sig uden for de afmærkede pister, ulykkeligvis udløste de fire skiløbere en lavine, der begravede prinsen.

Prinsens hjerne fik angiveligt ikke tilført ilt i 50 minutter, mens han lå under snemasserne og efterfølgende, mens redningsmandskabet kæmpede for at redde hans liv. Iltmanglen medførte store skader i prinsens hjerne, og det er endnu uvist, om Johan Friso nogensinde vil vågne op af sin koma.

I den forgangne uge blev den hjerneskadede prins fløjet til London, hvor prins Friso, prinsesse Mabel og deres to døtre har boet i flere år.

Den hollandske prins er blevet indlagt på Wellington Hospital, der er Storbritanniens største privathospital med specialister på mange lægefaglige områder, blandt andet genoptræning efter hjerneskader.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.