Tirsdag aften fik det svenske kongehus fornemt besøg af det franske præsidentpar.

Men et officielt statsbesøg lige på trapperne var tilsyneladende ikke nok til at holde den svenske dronning Silvia i Sverige.

Kort forinden statsbesøget fra Frankrig blev dronning Silvia nemlig spottet, da hun i privat regi var draget til Tyskland.

Det skriver det tyske medie Rheinische Post, der har talt med en medarbejder på den klinik, som dronningen var på under sit hemmelige besøg i det tyske.

Tirsdag indledte det svenske kongepar et todages statsbesøg fra Frankrig, da de tog imod det franske præsidentpar på Kongeslottet i Stockholm.
Tirsdag indledte det svenske kongepar et todages statsbesøg fra Frankrig, da de tog imod det franske præsidentpar på Kongeslottet i Stockholm. Foto: Ludovic Marin/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Trods billeder af dronning Silvia på onsdagens private smuttur til udlandet, har det svenske kongehus dog hverken ønsket at be- eller afkræfte dronningens besøg, da det betragtes som privat.

Det var på forskningscenteret LVR-Klinikken i den vesttyske by Bedburg-Hau, at en medarbejder kunne genkende den svenske dronning, da han onsdag eftermiddag var på vej hjem fra arbejde.

Dronningen var steget ud af sin bil og havde spurgt ham om, hvorvidt hun var endt det rigtige sted.

Det var ganske rigtigt LVR-klinikken, forklarede den 54-årige vvs'er og varmetekniker Volker Hermsen - og dronningen endte sågar med at dele en kop kaffe i cafeteriet på klinikken med medarbejderne, der lystigt fortalte om stedet, som fungerer både som hospital og forskningscenter.

»Hun drak kaffe med os og var meget nem at omgås. Hvis vi ikke havde genkendt hende, havde jeg aldrig troet, at der sad en dronning overfor os. Det var meget behageligt!« forklarer Volker Hermsen til Rheinische Post.

Det vides officielt ikke, hvorfor den svenske dronning var draget på uanmeldt besøg på den tyske klinik.

Dronning Silvia har dog tyske rødder, da hun er født i tyske Heidelberg af en tysk far og en brasiliansk mor. 

Det er nu snart 50 år siden, dronningen kom ind i det svenske kongehus, da hun blev gift med den svenske kong Carl Gustaf.

Hør seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' herunder.