Lyt til artiklen

Flere dages voldsom medieomtale af den svenske konge har tæret hårdt på den royale familie. I morgen tager den svenske dronning Silvia en tiltrængt pause fra sin mand Carl Gustaf, når hun alene drager til Danmark.

- Det er klart, at det har været hårdt. Det er stadig hårdt. Det har det også været for resten af familien, sagde Carl Gustaf i går i et interviewet med nyhedsbureauet TT.

Onsdag tager Dronning Silvia dog en pause fra den hårde tilværelse, når hun alene tager til København for at deltage i en jubilæumskoncert i den svenske kirke, der ironisk nok hedder Gustafskirken. Dronning Silvias deltagelse bekræftes fra kirkens side over for bt.dk.

- Det er rigtigt, at Silvia kommer i morgen. Hun forventes at ankomme kl. 19, og vil herefter overvære jubilæumskoncerten, siger Henrik Fangreus, assistent i Gustafskirken.

Sammen med Dronning Silvia vil også den danske dronning Margrethe og hendes søster Prinsesse Benedikte være at finde ved koncerten.

Koncerten finder sted i anledning af kirkens 100 års-jubilæum. Blandt de optrædende er operasangerinderne Gitta-Maria Sjöberg, Tittit van der Pals, Lena Ericsson og kirkens eget kirkekor.

Jubilæumskoncerten finder sted kl. 19 i kirken på Østerbro, men arrangementet er for længst udsolgt.