Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fejringen af dronning Margrethes regeringsjubilæum bliver udsat på grund af coronasituationen.

Enkelte arrangementer 14. januar forsøges gennemført, skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Den seneste udvikling i coronasituationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger gør, at Kongehuset udsætter de store fejringer i anledning af dronning Margrethes kommende 50-års Regeringsjubilæum.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Det fremgår, at Dronningen fortsat gerne vil have en festlig markering, hvor danskerne kan være med, og derfor har besluttet at flytte størstedelen af de arrangementer, der skulle have været afholdt i januar, til sensommeren 2022.

Selve jubilæumsdagen er den 14. januar, og her vil enkelte arrangementer forsøges gennemført. Det gælder blandt  andet statsrådet, modtagelse i Folketinget samt kranselægning ved Frederik 9. og dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke. I starten af januar vil der gives flere oplysninger omkring dette.

Hvis man ønsker at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen i anledning af Regeringsjubilæet, vil dette være muligt via Kongehusets hjemmeside i jubilæumsugen.

Det vil som følge af coronasituationen heller ikke ved denne lejlighed være muligt at møde fysisk frem i Det Gule Palæ ved  Amalienborg, sådan som der ellers er tradition for ved store begivenheder i Kongehuset.

Andre læser også