Lyt til artiklen

Dronning Margrethe er tirsdag aften testet positiv for corona for anden gang.

Det oplyser Kongehuset på deres sociale medier.

'Hendes Majestæt Dronningen blev i aftes testet positiv for covid-19 og opholder sig nu på Fredensborg Slot,' skrives det.

Det oplyses ikke, hvordan den danske dronnings tilstand er, men det er tidligere meddelt, at hun er vaccineret mod corona.

Derfor aflyses også dronningens aktiviteter for ugen, meddeles det.

'Fredagens aftenselskab på Christiansborg Slot for regeringen, Folketinget og Europa-Parlamentets danske medlemmer bliver gennemført med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen som værter.'

Dronningens positive coronatest kommer, dagen efter hun deltog i dronning Elizabeths begravelse i London mandag.

Dronning Margrethe ved dronning Elizabeths begravelse i Westminster Hall, hvor hun ved den første af begravelsesceremonierne var ledsaget af kronprins Frederik.
Dronning Margrethe ved dronning Elizabeths begravelse i Westminster Hall, hvor hun ved den første af begravelsesceremonierne var ledsaget af kronprins Frederik. Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

Her var verdens statsledere og kongelige, foruden dronning Elizabeths familie, blandt de 2.000 mennesker, der mødte op til den første af begravelsesceremonierne i Westminster Abbey.

I Westminster Abbey sad den danske dronning grundet sin lange regeringstid lige over for den nyudnævnte kong Charles og hans hustru, dronninggemalinde Camilla, oppe ved kisten.

Ligeledes delte kongehuset selv, hvordan dronningen søndagen forinden begravelsen havde lagt en trøstende hånd på kong Charles til receptionen forud for begravelsen.