Øverst kan du se episoden, hvor Dronningen irettesatte journalisten

På Berlingskes nyhedsbureau BNB, sidder journalist Michael Alsen, og er ved at vænne sig til selv at være én af dagens nyheder.

Det blev den 28-årige mand, da han i ren befippelse glemte de særlige royale tiltaleformer og pådrog sig en kongelig røffel med et ægte Dronning Margrethe-smil, da han rejste sig op ved Regentens pressemøde, og stillede et længe forberedt spørgsmål, som han gerne ville have svar på.

Se grafikken: Sådan bliver Dronningens store dag - time for time

Den unge reporter lagde ellers godt ud, da han startede med at præsentere sig:

Læs også:

»Michael Alsen, Berlingske Nyhedsbureau. Kæmpe tillykkke med fødselsdagen.«

Men så gik det galt med tiltaleformen.

Danmarks regent og hendes to sønner er stort set de eneste i landet, som man altid skal huske, at titulere med 'De' og 'Deres'. Hvis man da ikke vælger det endnu mere formelle som 'Hendes Majestæt', 'Dronningen' eller 'Deres Kongelige Højhed'.

Men i et øjebliks nervøsitet, trådte Michael Alsen i den royale spinat, og glemte alt om den særlige situation.

»Jeg vil gerne vende tilbage til dit interview i Berlingske Tidende. Visse røster har udlagt det som, at du blander dig lidt i...,« nåede Michael Alsen at sige, inden Dronning Margrethe følte sig nødsaget til at afbryde den formastelige reporter:

Læs også:

»Undskyld, men nu skal jeg ikke være meget sippet, men jeg tror ikke, at vi har gået i skole sammen, så jeg tror ikke, at vi er dus,« sagde Margrethe med et bestemt blik i øjnene, efterfulgt af et stort afvæbnende smil og en latter.

»Jeg opfattede ikke helt, hvad Dronningen sagde til mig lige med det samme, og kunne ikke rigtigt, forstå hvor hun ville hen. Men så kunne jeg godt opfatte, at jeg havde gjort noget, der ikke var så godt. Men i stedet for at beklage på stedet, gik jeg hurtigt videre med mit forberedte spørgsmål, fordi jeg var bange for, at jeg ville komme til at kvaje mig én gang til,« siger Michael Alsen nu til BT.

Den uheldige reporter fortæller, at han rent faktisk havde gået og øvet sig på tiltaleformen det meste af dagen, og at han havde glædet sig til at møde Dronningen »live in action«:

»Det var mit første royale pressemøde, og jeg havde glædet mig som en lille dreng. På vejen til Fredensborg, havde jeg gået og taget selfies i ren begejstring.«

Læs også:

»Og jeg var faktisk forberedt på det med tiltaleformen, og at jeg skulle huske, at sige 'De' og 'Deres Majestæt', men jeg blev simpelthen så nervøs. Og oveni nervøsiteten ændrede jeg mit forberedte spørgsmål en smule indeni hovedet, lige før jeg stillede det, og derfor gik det galt,« forklarer Michael Alsen, der absolut ikke har nogen intentioner om at blive kendt som majestætsfornærmer.

»Jeg har intet mod Kongehuset, og jeg beklager overfor Dronningen. Jeg ved jo udmærket godt, at man ikke tiltaler de kongelige på den måde, og at vi skal have styr på den slags. Men det tåbelige er jo, at jeg selv syntes, at jeg var godt forberedt,« siger Michael Alsen, der særligt bagefter godt kunne mærke varmen i kinderne efter Dronning Margrethes kærlige røffel:

»Da jeg kom ud bagefter begyndte min telefon at bimle helt vildt, og så gik det op for mig, at det nok blev en lidt træls og i hvert fald en noget anderledes dag - resten af dagen,« siger Michael Alsen, der blev færdiguddannet som journalist sidste år, og som har arbejdet som allround reporter på Berlingske Nyhedsbureau med en bred vifte af nyhedsstof lige siden.

Andre læser også