Når den belgiske kong Philippe og dronning Mathilde tirsdag og de næste to dage frem besøger Danmark, får de ikke glæde af Prins Henriks selskab.

Den danske prinsgemal vil nemlig ikke deltage i det officielle statsbesøg, da han er bortrejst.

Det oplyser kongehuset ifølge Se og Hør.

I starten af marts var det ellers en noget anden melding, der kom fra kongehuset, da Dronning Margrethe på belgisk tv fortalte, at hendes mand ikke kunne deltage i lige så meget som før, men at han dog ville deltage i det officielle statsbesøg - som han i øvrigt så frem til.

»Vi laver mange ting sammen, men vi har også aktiviteter hver for sig. Min mand er ved at være gammel – det er vi begge – så han tager deltager ikke i så mange aktiviteter, som han gjorde førhen,« forklarede dronning Margrethe til RTL og tilføjede:

»Men han ser meget frem til statsbesøget og vil være til stede under besøget.«

Sådan bliver det dog tilsyneladende ikke, da Prins Henrik altså vil være bortrejst under det officielle statsbesøg, som finder sted fra tirsdag den 28. marts til torsdag den 30. marts.

Tirsdag vil de to kongefamilier blandt andet mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen, ligesom der tirsdag aften vil være gallataffel på Christiansborg Slot til ære for det belgiske kongepar.

Kongehuset oplyser på sin hjemmeside, at programmet for statsbesøget blandt andet vil have fokus på bæredygtig udvikling, vedvarende energi, sundhed, transportlogistik og smart-city løsninger.

Det vides endnu ikke, præcis hvor Prins Henrik vil befinde sig under statsbesøget.

BT arbejder på at få en kommentar fra kongehuset.