Årets sommertogt blev aflyst grundet Dronning Margrethes rygoperation i februar, og også den følgende sensommertogt risikerede at måtte udsættes.

Men nu har dronningen alligevel indledt sensommertogtet som planlagt i Vordingborg – og her overraskede majestæten tilmed en gruppe borgere ved at bryde med planen.

Tirsdag valgte dronning Margrethe nemlig at standse kronebilen under sin køretur mellem to af dagens officielle programpunkter under besøget i Vordingborg.

Dronning Margrethe og borgmester Mikael Smed modtages af blomsterbørn ved Kornerup Rådhus under sommertogsbesøget i Vordingborg Kommune, tirsdag den 29. august 2023.
Dronning Margrethe og borgmester Mikael Smed modtages af blomsterbørn ved Kornerup Rådhus under sommertogsbesøget i Vordingborg Kommune, tirsdag den 29. august 2023. Foto: Ingrid Riis/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det skriver Kongehuset i et opslag på Instagram.

'På dagens sommertogt i Vordingborg Kommune overraskede Hendes Majestæt Dronningen en gruppe borgere fra et ældrecenter, der var samlet til kaffe og kage i anledning af det kongelige besøg,' lyder det.

'Da Dronningen kørte forbi den lille forsamling stoppede Majestætens bil op - og ud steg Dronningen for at hilse på.'

I videoen fra overraskelsen, som Kongehuset har delt, kan man da også se flere ældre borgere med dannebrogsflag, der forbavsede og smilende kigger på majestæten, som med stok i hånd går ud og vinker til de mange fremmødte.

Dronning Margrethe måtte i marts udsætte sit traditionsrige sommertogt,  der i juni skulle have været forbi Bornholm, Ertholmene og Halsnæs, til næste år.

Trods aflysningen af sommertogten afholdt dronningen dog fortsat i maj den traditionsrige ombordstigning, hvor hun indledte kongeskibet Dannebrogs sejlsæson med en sejltur fra Holmen i København til Kronborg Slot i Helsingør og retur.

Tirsdag åbnede Dronning Margrethe så den sene del af sommertogten, selvom Kongehuset havde taget forbehold for, at også besøgene med kongeskibet i Vordingborg, Randers og Fredericia kunne blive udsat.

Men tirsdag formiddag landede Dronning Margrethe så altså i Vordingborg Havn, hvor årets sensommertogt har taget start og Dannebrogs sejlsæson for alvor er gået igang.