»Nej, jeg har aldrig mødt dronningen, men det har denne betjent.«

Sådan lød svaret, da den britiske dronning Elizabeth for nylig mødte en gruppe amerikanske turister under en spadseretur i området omkring slottet Balmoral i Skotland.

De amerikanske gæster havde tilsyneladende ikke lavet deres ferie-research godt nok.

I hvert fald gik det på intet tidspunkt op for dem, at den ældre dame klædt i tweed og med et tørklæde om de grå lokker var selveste dronningen i egen høje person.

Den britiske dronning mødte en gruppe amerikanske turister for nylig. De fattede på intet tidspunkt, at de stod over for monarken. (Arkivfoto)
Den britiske dronning mødte en gruppe amerikanske turister for nylig. De fattede på intet tidspunkt, at de stod over for monarken. (Arkivfoto) Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Vis mere

Det er livvagten Richard Griffin, der har fortalt om det spøjse møde til avisen The Times, og historien har siden spredt sig i både britiske og amerikanske medier.

Dronningen ynder at færdes på sine skotske jordbesiddelser klædt som de lokale i farmertøj og gummistøvler, og hun følte åbenbart ingen trang til at afsløre sin sande identitet.

I stedet svarede hun beredvilligt, da turisterne ville vide, om hun boede i området, at hun skam havde et hus i nærheden.

Da de intetanende – og åbenlyst meget lidt royale – besøgende ville vide, om hun selv havde mødt dronningen, svarede hun benægtende.

Dronningen, som hun ofte ser ud, når hun holder fri. (Arkivfoto)
Dronningen, som hun ofte ser ud, når hun holder fri. (Arkivfoto) Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Hun vendte sig mod Richard Griffin og tilføjede:

»Men det har denne betjent.«

Griffin har arbejdet tæt på den kongelige familie i mere end 30 år.

Han tilføjer, at den amerikanske gruppe kort efter gik videre uden at vide, at de faktisk selv lige havde talt med den 93-årige monark.