Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Dronning Elizabeth trækker sig endnu engang.

Efter fortsatte udfordringer med mobiliteten har den 96-årige britiske dronning nu meldt afbud igen – denne gang til alle de kommende af kongehusets traditionsrige havefester.

Det oplyser det britiske kongehus til Sky News.

I stedet må dronningen erstattes af andre royale familiemedlemmer, men hvem der skal til havefest i hendes sted vil først blive »bekræftet i retmæssig tid«.

Dronning Elizabeth har i år måtte melde afbud til de årlige royale havefester på grund af problemer med mobiliteten. Her ses den britiske monark til havefest på Buckingham Palace i London tilbage i maj 2017.
Dronning Elizabeth har i år måtte melde afbud til de årlige royale havefester på grund af problemer med mobiliteten. Her ses den britiske monark til havefest på Buckingham Palace i London tilbage i maj 2017. Foto: Victoria Jones
Vis mere

Havefesterne vil finde sted i haven ved den kongelige residens på Buckingham Palace i London den 11., 18. og 25. maj, samt på skotske Holyroodhouse i Edinburgh i slutningen af juni.

Men den britiske monark har altså allerede nu meldt sit afbud til alle fire havefester.

Hun har også givet tilladelse til, at hendes 71-årige datter prinsesse Anne kan afholde en havefest på Buckingham Palace til fordel for krigsveteraner den 12. maj.

Afbuddet til de royale havefester sker efter, dronning Elizabeth ved flere lejligheder har måtte trække sig på grund af gangbesvær.

Blandt andet da hun i sidste måned for første gang måtte sende sin søn og svigerdatter, prins Charles og hertuginde Camilla, til den traditionsrige skærtorsdagsgudstjeneste i sit sted.

I sidste uge var dronning Elizabeth dog ved godt mod, da hun efter en længere pause tog imod den schweiziske præsident Ignazio Cassis på sit slot i Windsor.

Andre læser også